Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn allerlei vragen rondom het Mediamuseum, de collectie, Meetings & Events en de transitiefase te vinden.

Museum

Tickets kunnen omgeboekt worden via deze pagina.

Beeld & Geluid in Den Haag is een modern museum volgens de meest hedendaagse definitie. We tonen onze collectie aan bezoekers, we bieden educatie, geven alle ruimte aan wetenschappelijk onderzoek en zorgen voor diverse programmering die aansluit bij de stad Den Haag.

Net als andere musea zetten wij ook onze deuren open voor Meetings en Events. De open sfeer van het gebouw nodigt uit om meetings en events te organiseren in een decor dat écht menselijk contact en media in brede zin ademt. Verder zijn we er ook voor een snelle kop koffie en een ‘bijklets’ in onze Lounge die rond 10 september 2020 weer voor iedereen open gaat.

Als modern museum werken we iedere dag vanuit onze missie.

De collecties van het vroegere Museum voor Communicatie, het voormalige Persmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Den Haag, worden in Hilversum en online als bron voor verhalen en programmering gebruikt.

De genoemde collecties vallen allemaal onder de verantwoordelijkheid van het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Voor vragen rondom de collectie kun je mailen naar: collectie.denhaag@beeldengeluid.nl

Daar is wegens de transitie en bestuurlijke overname geen reden toe. In het geval dat we ontzamelen, dus objecten afstoten, volgen we de procedure van de Nederlandse Museum Vereniging. Voor vragen rondom de collectie kun je mailen naar: collectie.denhaag@beeldengeluid.nl

Dat is mogelijk. Echter is dit afhankelijk van de maatregelen.

Toegankelijkheid

De afgelopen maanden hebben we de Lounge in een nieuw jasje gestoken, dat beter past bij ons nieuwe Mediamuseum. We zien er erg naar uit om iedereen weer te kunnen verwelkomen! Bij de openingstijden zie je de meest actuele informatie.

Beeld & Geluid in Den Haag is een modern museum volgens de meest hedendaagse definitie. We tonen onze collectie aan bezoekers, we bieden educatie, geven alle ruimte aan wetenschappelijk onderzoek en zorgen voor diverse programmering die aansluit bij de stad Den Haag.

Net als andere musea zetten wij ook onze deuren open voor Meetings en Events. De open sfeer van het gebouw nodigt uit om meetings en events te organiseren in een décor dat echt menselijk contact en media in brede zin ademt.

Fusie met Beeld & Geluid in Hilversum

De collectie van het voormalige Museum voor Communicatie heeft waardevolle collecties die goed aansluiten bij de bestaande collecties.

Voor Beeld & Geluid is het bovendien interessant om een nieuwe fysieke vestiging te hebben in hart van de Nederlandse democratie, de stad Den Haag. Met de dynamiek van de stad wil Beeld & Geluid een nog groter en diverser publiek bereiken met programmering, educatie, museale opstellingen en uiteraard als prachtige locatie voor Meetings & Events of een snelle kop koffie en een “bijklets’ in onze Lounge die na de verbouwing weer voor iedereen open gaat.

Op dit moment niet. Vooralsnog is Beeld & Geluid in Den Haag een zelfstandige juridische entiteit en dus verantwoordelijk voor de eigen financiering. Waar mogelijk trekken we voor onze nieuwe activiteiten al wel samen met ‘Hilversum’ op bij fondsen-en subsidieaanvragen voor gezamenlijke projecten waar soms ook andere partners deel van uit maken.

Ja, PostNL is nog steeds bij ons betrokken. COMM heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een goede relatie met de founding father, die ook onder Beeld & Geluid in Den Haag zal worden voortgezet.

Educatie

Jazeker. Lees hier meer informatie over de workshops.

Ja dat kan. Beeld & Geluid in Den Haag zet de bestaande samenwerking met de CultuurSchakel voort.

Voor andere vragen kun je contact opnemen via info.denhaag@beeldengeluid.nl