Veelgestelde vragen

Op deze pagina zijn allerlei vragen rondom het Mediamuseum, de collectie, Meetings & Events en de transitiefase te vinden.

Museum

Tickets kunnen omgeboekt worden via deze pagina.

Beeld en Geluid Den Haag is een modern museum volgens de meest hedendaagse definitie. We tonen onze collectie aan bezoekers, we bieden educatie, geven alle ruimte aan wetenschappelijk onderzoek en zorgen voor diverse programmering die aansluit bij de stad Den Haag.

Net als andere musea zetten wij ook onze deuren open voor Meetings en Events. De open sfeer van het gebouw nodigt uit om meetings en events te organiseren in een decor dat écht menselijk contact en media in brede zin ademt. Verder zijn we er ook voor een snelle kop koffie en een ‘bijklets’ in onze Lounge die rond 10 september 2020 weer voor iedereen open gaat.

Als modern museum werken we iedere dag vanuit onze missie.

In de transitiefase krijgt de museale samenwerking verder vorm.  We bepalen welk verhaal we waar en met welke collecties vertellen. Vast staat dat de collecties van het vroegere Museum voor Communicatie, het voormalige Persmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Den Haag, in Hilversum en online als bron voor verhalen en programmering worden gebruikt.

De genoemde collecties vallen allemaal onder de verantwoordelijkheid van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Voor vragen rondom de collectie kun je mailen naar: collectie.denhaag@beeldengeluid.nl

Daar is wegens de transitie en bestuurlijke overname geen reden toe. In het geval dat we ontzamelen, dus objecten afstoten, volgen we de procedure van de Nederlandse Museum Vereniging. Voor vragen rondom de collectie kun je mailen naar: collectie.denhaag@beeldengeluid.nl

Dat is mogelijk. Echter is dit afhankelijk van de maatregelen.

Toegankelijkheid

De afgelopen maanden hebben we de Lounge in een nieuw jasje gestoken, dat beter past bij ons nieuwe Mediamuseum. We zien er erg naar uit om iedereen weer te kunnen verwelkomen! Bij de openingstijden zie je de meest actuele informatie.

Beeld en Geluid Den Haag is een modern museum volgens de meest hedendaagse definitie. We tonen onze collectie aan bezoekers, we bieden educatie, geven alle ruimte aan wetenschappelijk onderzoek en zorgen voor diverse programmering die aansluit bij de stad Den Haag.

Net als andere musea zetten wij ook onze deuren open voor Meetings en Events. De open sfeer van het gebouw nodigt uit om meetings en events te organiseren in een décor dat echt menselijk contact en media in brede zin ademt.

Alles wat we programmeren zal bijdragen aan de missie. Denk bijvoorbeeld aan onze reeks Ode aan de Persvrijheid en de Tegenlicht Meet Ups. Samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken werken we aan een reeks voor de Henriette van Lynden lezingen. Er staan nog andere initiatieven op stapel, die we wegens de Covid-19 maatregelen iets aan moeten passen. Rondom de opening van de tentoonstellingen bereiden we ook weer programmering voor. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om hiervan als eerste op de hoogte te zijn.

We blijven dezelfde aantrekkelijke locatie voor meetings en events die we altijd al waren. We blijven ‘méér dan een ruimte’. Door onze samenwerking met Beeld en Geluid is het nu wel zo dat we onze klanten een nog grotere (digitale) collectie kunnen aanbieden en aanvullende programmering.

In 2017 is inderdaad veel geïnvesteerd in het pand om het achterstallig onderhoud weg te werken en een aantrekkelijke locatie te realiseren om de collectie van het Museum voor Communicatie in een moderne en interactieve context te tonen. Daarnaast is geïnvesteerd in de realisatie van een aantrekkelijke evenementen locatie en hoogwaardige service, die door zakelijke klanten zeer wordt gewaardeerd.

Beeld en Geluid Den Haag pakt de transitie en de wijzigingen zo duurzaam mogelijk aan. We gaan uit van het bestaande pand en hergebruik van museale opstellingen. De verbouwing gaat meer om de inrichting. De nadruk zal wel meer liggen op audiovisuele media en minder op het tonen van objecten om zo ook in de tentoonstellingen de nieuwe missie te integreren.

Samenwerking Beeld en Geluid Hilversum

Er is sprake van een bestuurlijke overname door Beeld en Geluid van het Museum voor Communicatie. Het zijn twee aparte stichtingen die een strategische samenwerking zijn aangegaan.

De collectie van het voormalige Museum voor Communicatie heeft waardevolle collecties die goed aansluiten bij de bestaande collecties.

Voor Beeld en Geluid is het bovendien interessant om een nieuwe fysieke vestiging te hebben in hart van de Nederlandse democratie, de stad Den Haag. Met de dynamiek van de stad wil Beeld en Geluid een nog groter en diverser publiek bereiken met programmering, educatie, museale opstellingen en uiteraard als prachtige locatie voor Meetings & Events of een snelle kop koffie en een “bijklets’ in onze Lounge die na de verbouwing weer voor iedereen open gaat.

Neen, zeker niet. Beeld en Geluid Den Haag is een nieuwe en extra locatie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Op dit moment niet. Vooralsnog is Beeld en Geluid Den Haag een zelfstandige juridische entiteit en dus verantwoordelijk voor de eigen financiering. Waar mogelijk trekken we voor onze nieuwe activiteiten al wel samen met ‘Hilversum’ op bij fondsen-en subsidieaanvragen voor gezamenlijke projecten waar soms ook andere partners deel van uit maken.

Ja dat Post NL is nog steeds bij ons betrokken. COMM heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een goede relatie met de founding father, die ook onder Beeld en Geluid Den Haag zal worden voortgezet.

Educatie

Jazeker. Lees hier meer informatie over de workshops.

Ja dat kan. Beeld en Geluid Den Haag zet de bestaande samenwerking met de CultuurSchakel voort.

Voor andere vragen kun je contact opnemen via info.denhaag@beeldengeluid.nl