Toegankelijkheid

Beeld & Geluid in Den Haag vindt toegankelijkheid voor alle bezoekers belangrijk. Lees meer over de voorzieningen, hulpmiddelen en extra informatie over de museumvloeren.

Let op: De lift is helaas tijdelijk niet beschikbaar wegens onderhoud.

Drempelloos

– Het museum is drempelloos te bezoeken.

Lift is tijdelijk buiten gebruik

– Er is een lift die op elke museumvloer komt.

Mindervalidetoiletten

– Er is een mindervalidetoilet aanwezig.

Geleidehonden

– Geleidehonden zijn toegestaan in het museum.

Toegang voor begeleider

– Begeleiders van mindervalide bezoekers krijgen gratis toegang (1x).

Toegankelijkheid per museumvloer

Beeld & Geluid in Den Haag is een mediamuseum dat zich richt op pers, journalistiek en ons eigen mediagebruik. Het museum bevat veel video’s, geluidsfragmenten en interactieve onderdelen. Video’s in het museum zijn Engelstalig ondertiteld. Bezoekers met een visuele of auditieve beperking raden wij daarom aan om met een begeleider te komen. 

De vaste tentoonstelling bestaat uit drie verdiepingen en op de vierde verdieping bevindt zich de bibliotheek en de wisseltentoonstelling.

1e etage | Het spel van macht en media

Op deze verdieping zijn vijf verschillende tentoonstellingsonderdelen die elk een eigen thema bevatten. Samen vertellen zij het verhaal van de werking van de journalistiek en welke factoren daar invloed op hebben. Veel onderdelen zijn zelfstandig te bekijken, beluisteren of te doen. Voor het zelf samenstellen van een krantencover en het spelen van het nepnieuwsspel is een begeleider nodig.

2e etage | De sterkste speler

Op deze verdieping loop je als bezoeker linksom een rondgang langs de verschillende thema’s. Hier kom je onderwerpen tegen als ‘online debat’, ‘satire’ ‘protest’ en ‘burgerjournalistiek’. Vanuit een rolstoel zijn de video en het spel bij Satire niet goed te bekijken. De spotprenten aan de wand wel. 

3e etage | Den Haag

De Haagse verdieping bestaat uit een aantal vitrines, luisterfragmenten en video’s die draaien om de Haagse identiteit; van politiek, tot Haagse Humor en verhalen van Haagse inwoners. Deze etage heeft weinig daglicht waardoor het voor slechtzienden prettig is om een begeleider mee te nemen. 

4e etage | Wisseltentoonstelling

Op de vierde verdieping van het museum bevindt zich de wisseltentoonstelling en de bibliotheek, die op afspraak te bezoeken is. Elke drie tot vier maanden is hier een andere expositie te zien, die met name bestaat uit visueel werk en soms objecten.

Contact

Heb je nog een vraag over de toegankelijkheid van het museum? Bel dan 070 3307500 of stuur een e-mail via het formulier hieronder.