Terugkijken

Bekijk hier een aantal bijzondere evenementen die in ons historische pand aan de Zeestraat hebben plaatsgevonden. Van debatten tot talkshows.

Bij Beeld en Geluid Den Haag brengen we mensen in levenden lijve samen om te onderzoeken en te bespreken hoe wij allemaal in media leven. Scroll hieronder door een selectie van bijzondere bijeenkomsten die in Beeld en Geluid Den Haag hebben plaatsgevonden.

Cultural AI Lab

Cross Media Café Synthetic Media

Wat zijn de mogelijkheden en kansen van Synthetic media voor de media-industrie? Tijdens het Cross Media Café van 16 februari, uitgezonden vanuit Beeld en Geluid Den Haag, ging Monique van Dusseldorp hierover in gesprek met vier mediaprofessionals.

Uitreiking De Zilveren Camera 2020

Op donderdag 4 februari vond de uitreiking plaats van de Zilveren Camera 2020, dé fotojournalistieke prijs van Nederland sinds 1949!

Henriette van Lynden-lezing: Coming of Age: 10 jaar Arabische Lente

Bekijk hier de lezing die op 26 januari 2021 in Beeld en Geluid Den Haag plaatsvond.
Toen tien jaar geleden de Arabische Lente begon in landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, leefde onder veel jongeren hoop op verandering en een betere toekomst. Wat betekende een decennium vol onrust voor jongeren die opgroeiden in die regio, en in Europa? Die vraag staat centraal tijdens de Henriette van Lynden-lezing: Coming of Age – Tien jaar Arabische Lente.

De Tegel Online Talkshow

Bekijk hier de online talkshow van De Tegel op 18 januari over machtsmisbruik en de weerbaarheid van de journalistiek daartegen. Het programma staat in het teken van de dilemma’s van journalisten vóór, tijdens en na hun werk. 

Opening mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag

Op donderdag 17 september 2020 opende wethouder Robert van Asten het Mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag. Het was een flitsende, feestelijke opening die live online te volgen was. Onze Lounge werd omgetoverd tot studio en we mochten 50 mensen live ontvangen. Bekijk de livestream terug.

Huiskamergesprekken #echtcontact met Prinses Laurentien van Oranje Nassau

Op 3 december 2020, de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking, voerde Prinses Laurentien persoonlijk gesprek over meedoen en écht contact in de (digitale) samenleving. Onder meer met presentatrice Lucille Werner en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. Onder de titel ‘De drempels van écht contact’ zoekt de prinses tijdens een intiem huiskamergesprek antwoorden op prangende vragen.

Huizen van Aankomst

Op 12 december 2020 lanceerde het Indisch Herinneringscentrum 75 ‘Huizen van Aankomst’, dat geheel in het teken staat van de 350.000 personen die tussen 1945 en 1968 de voormalige kolonie Nederlands-Indië verlieten en van Nederland hun nieuwe huis maakten. Zij delen hun ervaringen over hun verblijf op plekken waar zij destijds opvang vonden. In samenwerking met onder andere Beeld en Geluid Den Haag worden de verhalen van deze mensen gedeeld middels een bundel, video’s, livestreams en podcasts.

Symposium ‘Samen verder’ van Wonen in Den Haag

Op donderdag 19 november vond het hybride Symposium Den Haag Zuidwest – Samen verder’ plaats in Beeld & Geluid Den Haag. Het was een interessante en boeiende bijeenkomst met sprekers en presentaties van de gemeente Den Haag, woningcorporaties en projectontwikkelaars.

Raad voor Cultuur

Bekijk de presentatie over het advies ‘Koloniale collecties en de erkenning van onrecht’.

De Raad voor Cultuur evalueert het Nederlandse beleid bij de restitutie van cultuurgoederen uit de Tweede Wereldoorlog en doet aanbevelingen voor verbeteringen.

Nacht van de Dictatuur

Bekijk de 10e editie van de Nacht van de Dictatuur die in hybride vorm in ons pand heeft plaatsgevonden om democratie en rechtstaat onder de aandacht te brengen.