Zo voeg je de festivalbeleving toe aan jouw event

Festivalisering in de evenementenbranche is dit jaar een ware trend. Mensen hebben behoefte aan vernieuwende concepten waardoor er nieuwe trends ontstaan zoals het toepassen van festivalelementen in zakelijke events. Entertainment in het event zorgt voor een positieve associatie met jouw merk en dat informatie blijft beter hangen. Het mag tegenwoordig allemaal wat losser en minder formeel! Wil jij weten hoe je de (festival)beleving kan toevoegen aan jouw event? Lees dan deze blog!

Koppel een thema

De kunst is om een zakelijk event zoveel mogelijk op een publieksevenement te laten lijken. Het toepassen van een thema is een krachtige trend in de festivalwereld. Stel je voor jouw evenement gaat over digitalisering, hang dan het gehele event op aan het thema ‘robotica’. Voer dit thema door in de uitnodiging, op socials, de aankleding en meer. 

Zomerfestival/buitenfeest

Met de zomer en het festivalseizoen in het vooruitzicht zullen de outdoor events flink toenemen. Neem het heel letterlijk en bouw jouw evenement op als een outdoor zomerfestival met verschillende area’s die aansluiten bij je thema. Gebruik je creativiteit! Denk aan workshops in verschillende stands en verschillende muziek areas. Organiseer korte yogasessies in een ruimte en laat de bezoekers gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen in de tent ernaast. Door variatie is er voor ieder wat wils!

Vrijheid zorgt voor onderlinge verbinding

Maak geen strakke planning, maar geef bezoekers de mogelijkheid om zelf hun keuzes kunnen bepalen. Hoe je voorheen begon bij de ontvangstruimte, vervolgens naar het plenaire gedeelte van je event ging en ten slotte eindigt op de netwerkvloer kun je anno 2022 beter kiezen voor een festivalopbouw. De ontspannen sfeer van een festivalinrichting is de ideale basis om vrijblijvend en open te gaan netwerken. 

Walking BBQ 

Met een outdoor terras festival kun je een gigantische BBQ faciliteren. Laat de bezoeker zijn eigen hamburger samenstellen, wrap vullen en een dessert uitkiezen. Bij een walking BBQ ontstaat er een relaxte sfeer waar bezoekers lekker kunnen rondwandelen en kunnen netwerken. Ook een ideale aanvulling voor bijvoorbeeld een personeelsfeest. Voeg er na het eten nog een actieve pubquiz aan toe, en je hebt direct een geslaagde avond!

Bar 2.0

Zeg vaarwel tegen een standaard bar met enkel een biertje, fris en wijn. In plaats hiervan kan je een mobiele cocktailbar neerzetten waar een professionele cocktailshaker live de lekkerste cocktails kan maken. Een smoothiebar is ook razend populair. Dit is niet alleen lekker, maar ook erg gezond en zal zorgen voor een energieboost. Ook een koffietruck waar barista’s de mooiste latte art maken is populair.

Entertainment 

In plaats van danseressen die je vaak bij een festival ziet kan je voor corporate events enkele complimentendames boeken om jouw bezoekers te overladen met complimenten. Of wat dacht je van een dichter die ter plekke persoonlijke gedichten over jouw bezoeker schrijft? Of een magiër die met onverklaarbare trucjes de show steelt? Al aan een DJ of een saxofonist gedacht? Waarom zet je geen silent disco in? Probeer outside the box te denken en verras je bezoeker!

Neem contact op met onze salesmanagers. Zij denken graag met je mee om met jouw event impact te maken op jouw gasten.

Delen