Uitzendingen: ‘Beste burgemeester’ met wensboodschappen aan burgemeester Den Haag

De coronacrisis houdt Hagenaars en Hagenezen letterlijk en figuurlijk op afstand. Daarom is juist nu de onderlinge verbinding bewaken urgenter dan ooit, vinden ze bij Haags Verhaal. Die organisatie brengt inwoners uit alle windstreken van de stad met elkaar in contact. Offline, maar in deze tijd zeker ook online.

In de serie ‘Beste burgemeester’ gemaakt in samenwerking met Haags Verhaal brengen wij welkomstgroeten, tips en advies van Hagenaars en Hagenezen aan de nieuwe burgemeester Jan van Zanen.

Uitzending 1

In deze video komen Riyaz, Marc en Tamara aan bod. De één zit in het vastgoed, de ander maakt zich hard voor de LHBTQ+ gemeenschap, en weer een ander helpt de daklozen in de stad. Hou onze pagina in de gaten, er komt vanaf maandag iedere dag een nieuwe video online!

Uitzending 2

In dit filmpje delen drie vertegenwoordigers uit de Haagse samenleving hun wens voor de nieuwe burgemeester van Den Haag: Johan Roodenrijs AH Apeldoornselaan, DenHaag, Sahar Hossini (VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland en Humanity House) en Boudewijn Baert (Sociëteit De Witte). Welkom burgemeester Van Zanen!

Uitzending 3

De Pakistaanse vrouwenvereniging Minhaj-ul-Quran NL, Expatvereniging ACCESS-NetherlandsStichting de Haagse Wetswinkel en Hoge Raad der Nederlanden; allemaal hadden ze een wens voor de nieuwe burgemeester van #denhaag, net zoals 13 andere vertegenwoordigers van gemeenschappen uit Den Haag. Eerder waren ze betrokken bij het #Haagsverhaal. Welkom burgemeester!

Uitzending 4

‘Burgemeester, zorgt u ervoor dat het beleid net zo kleurrijk wordt als deze stad is, zodat iedereen zich erin herkent’, aldus de hartenkreet van Deborah Cameron. Vandaag weer wensen voor de nieuwe burgemeester uit de haarvaten van de Haagse samenleving, bijeengebracht door het Haags Verhaal. In totaal vertellen 17 vertegenwoordigers van gemeenschappen wat ze wensen voor de stad. Drie daarvan vertellen hun wens in dit filmpje. Naast Deborah Cameron waren dat Mark de Hoop (lekkernassûh – lokaal voedsel Den Haag​) en Frits Emmerik (Vadercentrum Adam – Haagse Vaders). 

Uitzending 5

‘Maak Den Haag de mooiste en duurzaamste stad van de wereld’ Bekijk de laatste aflevering uit de serie ‘Beste burgemeester’ waar Hagenezen uit alle hoeken van de stad de nieuwe burgervader toespreken.
Met dank aan Fatima Habibi (Wijkvereniging Laak), Laurens van Luin (Manic Organic – Duurzaam Verrassen & Inspireren) Anna Kowalska (Polka) en Roel Praat (wijkvereniging Bloemen- en Vruchtenbuurt)

Delen