Tussen Feit en Fictie: thema-avond over waarheidsvinding in journalistiek

Beeld & Geluid in Den Haag is donderdagavond 10 maart het toneel van een thema-avond vol inspiratie over het onderwerp ‘waarheidsvinding’. Hoe komen journalisten en wetenschappers nou eigenlijk tot de waarheid? Hoe bepaal je dat en zitten er verschillen tussen de wetenschap en het nieuws?

Bij deze thema-avond komen mensen uit het werkveld langs om je meer te vertellen over hun eigen blik op de waarheid. Want wie bepaalt wat de waarheid is, en is het wel betrouwbaar? Journalist Bas Haan kan met zijn vele journalistieke ervaring veel vertellen over hoe het er in de nieuwswereld aan toe gaat. Meike Lubbers heeft als strafrechtadvocaat een andere invalshoek en kan je meer vertellen over de rechterlijke visie. Tot slot komt Piet Bakker als journalist en wetenschapper langs. Piet heeft dus twee verschillende manieren van waarheid meegekregen, maar waar zit het verschil? Maakt dit je nu nieuwsgierig, klik dan op onderstaande button voor meer informatie en tickets!

Het Moment van de Waarheid

Deze thema-avond is een onderdeel van Het Moment van de Waarheid. Zo zijn er nog meer activiteiten die je deze periode kan bijwonen in mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag ! Denk aan verschillende activiteiten in de voorjaarsvakantie met de Feitenfabriek en de Meet Up: Factcheckmarathon. Via de onderstaande link vind je meer informatie over deze activiteiten. Zien we je daar?

Delen