TIKTOK DOOR DE OGEN VAN JONGEREN – DEEL 1

In deel 1 van deze blogserie gebruikt het onderzoeksteam de software van PixPlot om de TikTokgegevens van jongeren te analyseren. Ze komen erachter dat de onderzochte jongeren met name video’s zagen over hoe je er aantrekkelijk uit kan zien en wat je moet doen om af te vallen. En dat is mogelijk zorgelijk voor de gezondheid van jonge mensen. Nieuwsgierig? Lees verder!

TikTok is wereldwijd het snelst groeiende social media platform. De app wordt maandelijks door ruim 1 miljard accounts bezocht. Het platform is het meest succesvol in het bereiken van jongeren. Maar wat zien jonge gebruikers eigenlijk?

Hoe brengen we de wereld van jonge TikTokgebruikers in beeld? Door TikTokkers te vragen om hun gebruikersgegevens met ons te delen. Met toestemming van de jongeren heeft Beeld & Geluid de gegevens beschikbaar gesteld aan Universiteit van Amsterdam voor deelnemers van de Digital Methods Summer School. Om meer te weten te komen over wat er wordt laten zien in de video’s is PixPlot gebruikt. In onderzoeken naar Instagram en Facebook is gewezen op mogelijk schadelijke effecten van berichten op social media op het zelfbeeld van jongeren.

Jongeren zien vooral aantrekkelijke mensen en afvaltips

Uit het onderzoek kwam dat de onderzochte jongeren met name video’s zagen over hoe je er aantrekkelijk uit kan zien en wat je moet doen om af te vallen. Vind jij dit onderzoek interessant? Er wordt jou hierover verteld in de blog op de website van Beeld & Geluid in Hilversum. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Delen