Tijdelijk aanbod Onderwijsworkshop van Firma MES Wortels

In Wortels komen een stadswandeling, audiotour en locatietheater samen. Bij de voorstelling is educatief aanbod voor Voortgezet Onderwijs bij te boeken in combinatie met een rondleiding door mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag .

Voorstelling

Vanaf het startpunt Beeld & Geluid in Den Haag , waar je een koptelefoon krijgt leidt een stem je de Archipelbuurt in, langs plekken met een verborgen geschiedenis. De stad wordt het decor van deze openlucht-theatertour. Je hoort fragmenten van anekdotes over de rijke koloniale geschiedenis van Den Haag, o.a. van de familie Broese van Groenou, die aan het hoofd stond van een suikerfabriek in Nederlands-Indië en die de monumentale villa aan de Parkweg 9a liet bouwen. Soms bepalen keuzes even je individuele route.
Iedereen komt uiteindelijk weer samen bij een toneelscène in het bos. Wortels gaat dus over het koloniale verleden van Nederlands-Indië, maar ook algemener over je eigen identiteit en je thuis voelen. Deze bijzondere theaterbelevenis (én de bijbehorende workshop waarin leerlingen bijdragen aan een podcast) zal Haagse jongeren daarom niet alleen hun stad, maar ook zichzelf met andere ogen laten bekijken. De voorstelling is geschikt voor alle leerjaren en niveaus.

Wanneer

Op donderdag 30 september (19:00/19:45/20:30), woensdag 6 oktober
(13:00/13:45/14:30) en vrijdag 8 oktober (13:00/13:45/14:30) speelt Firma MES
schoolvoorstellingen van Wortels. In ieder tijdslot is plek voor max. 40 personen.

Kosten: €11,50 per kaart

Workshop – leerlingen werken mee aan een podcast

In het maakproces gaat Firma MES gaat op zoek naar de verhalen van mensen over de thematiek van deze voorstelling. Een kleine selectie van deze verhalen wordt gebruikt in Wortels. Een grotere selectie zal te horen zijn in een podcastserie. Firma MES wijdt ook een aparte podcastaflevering aan wat middelbare scholieren hierover te zeggen hebben. In een workshop van 90 minuten gaan we actief aan de slag met de thema’s ‘identiteit’ en ‘je thuis voelen’. Hoe kijk jij naar anderen? En hoe zien anderen jou? Voel jij je thuis in jouw stad? Wanneer wel/niet? En welke gebeurtenissen in jouw eigen leven of dat van jouw (voor)ouders maken jou tot wie je bent? De leerlingen zetten hier iets over op papier en spreken een kort fragment hiervan in op een audiorecorder. Het wordt een prachtig verzamelwerk in de vorm van een podcast, die door de leerlingen en onze bezoekers te beluisteren is.

Museumbezoek Beeld & Geluid in Den Haag

Het is mogelijk de workshop te geven in Beeld & Geluid in Den Haag ! Dit is alleen
mogelijk in combinatie met een rondleiding door het museum, waarvoor Beeld & Geluid in Den Haag een gereduceerd tarief aanbiedt van €4,- per leerling.

Delen