Thomas van der Vlugt (StukTV) onthult 19 juni eigen standbeeld in Beeld & Geluid in Den Haag

Op zaterdag 19 juni 2021 wordt in mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag een nieuwe aanwinst onthuld; het standbeeld van YouTuber en StukTV presentator Thomas van der Vlugt. Van der Vlugt zal het beeld zelf om 13:00 uur onthullen.

Tom De Smet, directeur Beeld & Geluid in Den Haag : “Thomas is een van de beste voorbeelden van de jongste generatie mediamakers. Met StukTV creëerde hij zelfstandig een platform met een ongekend bereik. Zijn ludieke stijl sluit heel goed aan bij een van onze speerpunten; namelijk hoe ver mag je gaan met humor en het verkondigen van je mening in het kader van persvrijheid? Een actueel en urgent thema in onze samenleving. We hopen dat het beeld het gesprek over de kracht van media stimuleert.” 

Na 19 juni is het standbeeld minstens een jaar door iedereen te bewonderen in Beeld & Geluid in Den Haag .

Thomas van der Vlugt: “Na 8 jaar wekelijks opdrachten gemaakt te hebben, was dit beeld echt een kroon op ons werk. Daarom ben ik blij dat het beeld op een plek komt waar het te bezichtigen blijft. Als kinderen door het beeld aangemoedigd worden om zelf video’s te gaan maken of op een andere manier hun dromen na te jagen, is dat een extra kroon op ons werk.”

Het 1.89m hoge beeld is gemaakt als ode voor de laatste aflevering van ruim 400 “droomopdrachten”. Het beeld is in een recordtempo van vijf dagen ontworpen en vervaardigd door Petra Flach en haar team van Bodycasting Nederland.

Over StukTV

StukTV is het YouTube-kanaal van Thomas van der Vlugt, Giel de Winter en Stefan Jurriens. Met meer dan 1,9 miljoen abonnees en meer dan 700 miljoen views is het een van de grootste Nederlandse kanalen op YouTube. In de opdrachten die StukTV in hun video’s uitvoert zoeken zij soms het randje op.

Over Petra Flach

Petra Flach (1980) is beeldend kunstenaar met een energieke, vrije geest en een goede dosis lef. Ze maakt veel gebruik van lichaamsafgietsels en klassieke beeldhouwtechnieken om haar hyperrealistische sculpturen te voltooien. Petra: “Het was een enorme uitdaging om dit kunstwerk in slechts vijf dagen te voltooien. Het productieteam van StukTV kreeg overal te horen dat het onmogelijk was, maar ik en mijn team houden wel van een uitdaging, we zijn trots dat we Thomas in zijn eigen “goddelijke” versie hebben mogen vereeuwigen.”

Delen