Streaming met automatische ondertiteling

Ga je binnenkort een hybride event organiseren? Kijk dan eens naar het streamingplatform van Noblecast, waar wij veelvuldig mee werken. Dit simpele en gebruiksvriendelijke platform biedt je voldoende mogelijkheden om snel een stream te realiseren en het heeft een aantal verrassende features.

Streamen in het platform zelf

Bij de meeste platformen heb je nog aparte software nodig om je stream te realiseren. Noblecast is een van de weinige waarin je rechtstreeks in het platform zelf streamt. Met een simpele streamkey ben je heel snel online. Het voordeel hiervan is dat je niet afhankelijk bent van een derde partij en dat je makkelijk van te voren kunt testen of alles werkt.

Interactie

Noblecast heeft er bewust voor gekozen om geen uitgebreide mogelijkheden voor interactie aan te bieden. Ze beperken zich tot een chat- en een pollfunctie. Deze twee zijn dan wel weer goed uitgedacht en makkelijk in het beheer. Zo heb je automatisch beschikking over een cue scherm voor je presentator en zijn ze ook goed te gebruiken op een mobiele telefoon. Handig voor je publiek in de zaal.

Branding

Waar je bij de meeste platformen maar minimale aanpassingen kunt doen wat betreft de branding kan je bij Noblecast de kleuren en logo’s aanpassen aan je huisstijl. Ook is het mogelijk om onderaan de stream meer informatie kwijt te kunnen met eventueel foto’s, links etc.

Automatische ondertiteling

Om je stream toegankelijk te maken is het bij Noblecast mogelijk om de automatische ondertiteling aan te zetten. Na veelvuldig testen blijkt het heel nauwkeurig te zijn en werkt het soms zelfs beter dan wanneer je je uitzending live laat ondertitelen.

Tweede stream voor je tolk

Voor organisatoren die werken met een tolk tijdens je uitzending is dit de oplossing. Vroeger moest je in je stream een extra blokje plaatsen met daarin het beeld van je tolk, bij Noblecast heeft de tolk zijn eigen plaats op de pagina en kun je hem aan of uitzetten. Zo staat hij niet over je hoofdbeeld heen en kan je hem of haar goed in beeld brengen.

Social & Web​

Wil je je event ook live streamen of bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn? Of zend je liever uit via je eigen website? Geen probleem, Noblecast levert je een iFrame die je gemakkelijk op je eigen website kan plaatsen.

We bieden bij Beeld & Geluid ook nog een tweede platform aan, Invitado. Bekijk de verschillen in deze video of bekijk de pagina.

Delen