Beeld & Geluid in Den Haag introduceert leuke speurtocht voor Engelstalige en Nederlandstalige bezoekers

Mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag presenteert een nieuwe speurtocht die je door de vaste tentoonstelling leidt. Het is ontwikkeld in samenwerking met studenten van Hogeschool Inholland in Den Haag. Tijdens de speurtocht leer je over politici in de media, journalistiek en persvrijheid. Het is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar. De speurtocht is gratis op vertoon van een geldig museumticket.

Geschikt voor iedereen

De speurtocht werkt met QR codes en komt in twee edities; een Klassieke versie die bestaat uit eenvoudigere vragen, en een Gevorderde versie, gericht op (jong)volwassenen. De QR codes op de speurtocht kunnen eenvoudig worden gescand met een smartphone. Beide versies zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar. De speurtocht is verkrijgbaar bij de kassa van het museum. Na het voltooien van de speurtocht ontvangen de deelnemers een kleine beloning.

Tentoonstelling

In de vaste tentoonstelling van het mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag ontdekt de bezoeker de verschillende rollen van burgers, politici en journalisten binnen de media. De speurtocht biedt een leerzame maar vermakelijke manier om met mediawijsheid om te gaan.

In samenwerking met Inholland studenten

The Scavenger Hunt is ontwikkeld in samenwerking met International Creative Business studenten van Hogeschool Inholland in Den Haag.

Delen