RONDLEIDINGEN DOOR EXPOSITIE FRAMING THE WAR

Beeld & Geluid in Den Haag presenteert vanaf 15 juli een nieuwe tijdelijke expositie met iedere zondag een verdiepende rondleiding. Framing the War toont de eerste 100 dagen van de oorlog via de lens van internationale nieuwsfotografen en via het potlood van internationale cartoonisten.

Hoe beïnvloeden oorlogsfoto’s en spotprenten onze visie op de oorlog? Kennisnemen van een oorlog is vooral kijken naar beelden: foto’s. Maar foto’s zijn niet objectief en vormen onze visie op de oorlog. Bij spotprenten over de oorlog is het nog veel duidelijker dat onze waarneming van de oorlog gestuurd wordt.

De rondleiding voert je langs ruim 200 foto’s en spotprenten van internationale fotografen en cartoonisten. Het onderwerp is de oorlog in Oekraïne. De tentoonstelling roept veel vragen op: wat is de impact van deze afbeeldingen op onze samenleving; hoe komt zo’n foto tot stand; wat is de bron, wat is de geloofwaardigheid; welke vrijheid hebben journalisten en tekenaars in een oorlogssituatie?

Elke zondag 11:00 uur volg je een rondleiding van 60 minuten ga je in de bovengenoemde vragen. Zo krijg je een goed beeld van de impact van oorlogsfotografie en actuele spotprenten.

Duur: max. 60 minuten
Starttijd: 11:00 uur 4 september
Taal: Nederlandstalig
Capaciteit: 15 personen
Reserveren: niet mogelijk, maar meld je circa 15 minuten van te voren aan bij de kassa van Beeld & Geluid in Den Haag .
Prijs: inbegrepen bij museumticket.

Klik op onderstaande knoppen om een rondleiding het agenda item te openen met meer informatie.

Delen