POP-UP TENTOONSTELLING OVER OLYMPISCHE SPELEN IN BEELD EN GELUID DEN HAAG

Van 17 juli tot en met 29 augustus organiseren Het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Europeana XX: Century of Change en Europeana Sport de interactieve pop-up tentoonstelling “Olympia aan Zee: 125 jaar Olympische Spelen” in Beeld & Geluid in Den Haag .

De tentoonstelling is georganiseerd ter ere van 125 jaar Olympische Spelen. Samen met sporthistoricus en journalist Jurryt van de Vooren zijn bijzondere verhalen geselecteerd van sporthelden en topsporters uit o.a. Den Haag en andere steden van over de hele wereld. De tentoonstelling biedt een uniek inkijkje in de Europese sportgeschiedenis van de 20e eeuw.

Met behulp van interactieve schermen en je smartphone bedien je zelf de tentoonstelling en komen de verhalen over sport in Europa tot leven. De tentoonstelling toont je verschillende erfgoedobjecten van onder andere   – NOC*NSF, Bibliothèque Nationale de France en het Deutsches Sport & Olympia Museum, de National Diet Library (Japan) en Japan Search en vele anderen – beschikbaar op de portal Europeana.eu.

Deze pop-up tentoonstelling is te vinden in onze Lounge en is tijdens openingstijden van het museum gratis te bekijken. Er is een bar aanwezig voor een hapje en een drankje.

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.

VIER LOCATIES: VAN SPORTICONEN TOT SPORTKLEDING EN SPONSORING

De tentoonstelling is gratis te zien op vier locaties in het centrum van Den Haag: Beeld & Geluid in Den Haag Intersport TwinsportDudok en de Centrale Bibliotheek Den Haag. Elke locatie toont verschillende onderwerpen, van sport iconen en sporthelden, de invloed van sportkleding op wereldwijde trends tot de lange geschiedenis van sponsoring tussen merken en de Olympische Spelen. 

Delen