Oekraïne: steun journalisten en steun onafhankelijke journalistiek

Oekraïne groeide het afgelopen decennium uit tot een regionale leider op het gebied van journalistiek en persvrijheid. Het land voerde een ambitieuze hervorming van de persvrijheid door. Nu, na de inval van Rusland, is de toekomst van het land en van de onafhankelijke media in groot gevaar.

Deze onafhankelijke informatie is essentieel om te begrijpen wat er plaatsvindt. Een oorlog zoals deze gaat namelijk gepaard met desinformatie, propaganda en het zaaien van verwarring. Juist daarom is het belangrijk ons nu gezamenlijk in te zetten voor onafhankelijke journalisten en onafhankelijke informatie. De onafhankelijke media in Oekraïne geven aan dat het momenteel aan van alles ontbreekt om goed verslag te kunnen doen. 

Actie

Beeld & Geluid in Den Haag komt in actie om journalisten en vrije pers in Oekraïne te steunen. De opbrengst komt volledig ten goede aan Free Press Unlimited die journalisten beschermt, in veiligheid brengt, en middelen verschaft om zo goed als mogelijk onafhankelijke informatie te blijven verzorgen.

Bestel de poster en hang ‘m achter je raam om te laten zien dat je achter de journalisten en onafhankelijke media in Oekraïne staat. Wil je alleen een bijdrage doen? Dat kan natuurlijk ook!

Free Press Unlimited is al jaren actief in de ondersteuning van onafhankelijke media in Oekraïne. Ook nu staan zij weer pal achter de mensen die het recht verdedigen van Oekraïners – en ook de burgers van alle buurlanden – op betrouwbare, feitelijke en tijdige informatie over de oorlog. Daarom hebben ze hun steun en hulp aan journalisten in gevaar opgeschaald. 

Door onze actie te steunen help je Free Press Unlimited om journalisten te beschermen, in veiligheid brengen, en middelen te verschaffen om zo goed als mogelijk onafhankelijke informatie te blijven verzorgen. De volledige opbrengst komt ten goede aan dit doel.

Free Press Live: The Auction

Op 26 maart 2022 vindt er een unieke veiling plaats van Free Press Unlimited, waarbij 14 foto’s gemaakt door bekende persfotografen worden geveild. Een unieke kans om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen en bij te dragen aan persveiligheid. De opbrengst komt ook volledig ten goede aan Free Press Unlimited. Meer informatie.

Delen