Nieuwsfoto van de maand | Januari

Elke maand wordt er een foto uitgekozen als ‘Haagse nieuwsfoto van de maand’. Deze maand zijn dit twee foto’s met het overkoepelende thema: samenkomen.

Het eerste beeld is geschoten door Marco de Swart tijdens de demonstratie van klimaatactiegroep Extinction Rebellion. Honderden activisten hielden urenlang een stuk van de snelweg bezet, door zich aan elkaar vast te maken. Met het doel om aandacht te trekken voor de klimaat- en milieucrisis. Het deel van de A12 dat zij bezet hielden is naast de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken. Tijdens de demonstratie zijn ruim 700 demonstranten opgepakt.

© Marco de Swart (ANP)

De tweede foto is genomen door Lex van Lieshout bij een snackbar in Houtwijk. Op de foto is te zien hoe buurtbewoners bloemen neerleggen bij de snackbar. Dit doen zij omdat de avond ervoor de snackbar eigenaar en zijn vrouw zijn aangevallen. De man is gestoken en met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Hier is hij kort na aankomst overleden. Na de steekpartij zijn drie minderjarigen verdachten opgepakt.

© Lex van Lieshout (ANP)

Meer weten over nieuws en journalistiek? Breng een bezoek aan Beeld & Geluid in Den Haag.

Delen