Nieuwe cursusreeks Data als Kans

Beeld & Geluid is op zoek naar deelnemers voor een nieuwe cursusreeks Data als Kans. Meld je nu aan!

Begin volgend jaar start een nieuwe editie van Data als Kans in Beeld & Geluid in Den Haag. Data als Kans is een uniek programma voor onderzoeksjournalisten. De cursusreeks focust op hoe journalisten grootschalige multimediale databronnen kunnen benutten in hun research. Het traject bestaat uit vier modules die worden verzorgd door experts van Beeld & Geluid, Bellingcat en ANP.

Ben jij onderzoeksjournalist? Wil jij je toepasbare kennis over ‘multimediale’ zoektechnologie en artificiële intelligentie vergroten? Dan is Data als Kans iets voor jou. Je verwerft de kennis en vaardigheden om binnen de organisatie waar je voor werkt de meerwaarde van datagedreven onderzoek aan de dag te leggen. Je kunt aan anderen duidelijk maken hoe datagedreven onderzoek ingezet kan worden en welke methoden, tools en vaardigheden daarbij nodig zijn.

Meedoen

Beeld & Geluid is op zoek naar 15-20 deelnemers. Ben je gemotiveerd om je data-onderzoeksvaardigheden naar een hoger plan te tillen in deze intensieve cursusreeks? Stuur dan je CV en een korte motivatie (max. 500 woorden) uiterlijk op 30 november 2022 naar data-als-kans@beeldengeluid.nl.

Delen