Hoera!
Op 17 september is het zover: dan bestaat het mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag één jaar! Kom langs en vier het samen met ons.

Wie jarig is trakteert!

Op 17 september bestaat het mediamuseum één jaar. Om dit te vieren krijgen de eerste 40 bezoekers op 17, 18 en 19 september een lekkernijtje uit ons gezellige Museumcafé Alma van ons cadeau.

Terugblik

In het afgelopen jaar zijn er gigantisch veel evenementen georganiseerd, zowel online als offline. Tientallen mediacafés en mediacolleges waren bij te wonen vanuit je luie stoel thuis of in ons prachtige pand. Zo vond de uitreiking van de Zilveren Camera bij ons plaats en was de indrukwekkende World Press Photo expositie te zien in onze Eventzaal. Ook kon je kijken naar de expositie Cartooning for #PressFreedom.

Op 27 mei doken we samen met De Wereld Van De Oost en het Indisch Herinneringscentrum in het maakproces van de film waarin de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog tussen 1945 en 1949 centraal staat.

We introduceerden de Media Stadswandeling, een toffe stadswandeling met beelden uit het archief.

De museale collectie is ook uitgebreid. Het standbeeld van YouTuber Thomas van der Vlugt heeft een mooie plek in het museum gekregen.

Kortom, ontzettend veel leuke dingen! Kom dit weekend bij ons langs en vier ons eenjarig bestaan.

Bekijk gelijk onze nieuwste tijdelijke tentoonstelling van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival. Als onderdeel van de 28e editie van het festival, ‘The Makeable Mind’, tonen we werk van vier kunstenaars die nadrukkelijk reflecteren op, en gebruik maken van online mediaplatforms en kunstmatige intelligentie. Ze prikkelen de kijkers om na te denken over de waarde van en de waarheid in (online) digitale media. Met creatieve twists en technologische innovaties geven ze een nieuwe invulling aan de beeldjournalistiek.

Delen