Mediamuseum Beeld & Geluid Hilversum geopend

Hoera, het meest interactieve Mediamuseum ter wereld is open! Ontdek de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van je bezoek aan het Mediamuseum in Hilversum én krijg je een voorproefje. Adviesleeftijd: vanaf 8 jaar.

Het nieuwe Mediamuseum dat draait om jou!

Media hebben grote invloed op ons dagelijks leven. Bijna iedereen is tegenwoordig naast mediagebruiker, ook mediamaker en media zijn overal! In het nieuwe interactieve Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdek je van alles over de invloed van media op jou én andersom. 

Vijf zones

Aan de hand van vijf zones ontdek jij wat jij met media doet én wat media doen met jou. Je maakt je eigen nieuws, bent verslaggever van het journaal, kruipt in de huid van een influencer of maakt je eigen game. Ook zit het museum boordevol audiovisuele fragmenten en vind je er bijzondere objecten. En doordat het museum zich aanpast aan jou, krijg je een museumreis op maat!

Delen

We delen online steeds meer lief en leed met elkaar. Speel met je gelaatsuitdrukkingen, raad het profiel van anderen en ontdek of jij bevooroordeeld bent. Ook nare of verboden berichten worden online gedeeld; wat vind jij dat je écht niet kunt delen in media?

Informeren

Wie of wat bepaalt jouw wereldbeeld: de media of jijzelf? Hier ben jij zelf de nieuwsmaker: maak een nieuwswebsite, een sport samenvatting of een shownieuws bericht over een BN’er. Of kruip voor de camera als verslaggever en maak je eigen nieuwsreportage voor het journaal. En hoe goed ben jij in het herkennen van fake nieuws?

Verkopen

Ervaar met wat voor verleidingen je dagelijks in de media te maken hebt. Raad welke producten worden aanbevolen door rolmodellen, ontdek hoe onopvallend sluikreclame kan zijn en maak je eigen succesvolle campagne als influencer.

Vertellen

Ontdek hoe je verhalen vertelt in media. Welke technieken mediamakers gebruiken om verhalen te vertellen en je te laten ‘bingen’. Je komt erachter dat veel verhalen dezelfde opbouw hebben en maakt als een echte filmregisseur je eigen speelfilm. Welk helden type past het best bij jou?

Spelen

Hier draait alles om spellen in de media. Van quiz-shows tot videogames. Bouw alleen of samen met anderen je eigen game, race door oude en nieuwe racegames en leer wat er allemaal bij komt kijken om een game te maken. Of speel met elkaar een game op onze interactieve spelvloer!

Meer weten over nieuws en journalistiek?

Breng dan een bezoek aan het museum Beeld & Geluid in Den Haag. Hoe wordt nieuws gemaakt en verspreid en wie bepaalt wat jij te zien krijgt? Na een museumbezoek snap je hoe nieuws jouw blik op de wereld vormt en weet je welke impact het heeft als jij verhalen deelt.

Delen