Koningin Máxima neemt fotoboek Stichting Haags Verhaal in ontvangst

Hare Majesteit Koningin Máxima nam woensdagmiddag 24 november in Museum Beeld & Geluid in Den Haag het eerste exemplaar van het fotoboek van Stichting Haags Verhaal in ontvangst. Het fotoboek bevat 136 groepsfoto’s van Haagse gemeenschappen. Haags Verhaal zet zich hiermee in voor betere sociale verbindingen in de stad.

Stichting Haags Verhaal organiseert sinds 2019 ontmoetingen tussen gemeenschappen en mensen die elkaar niet kennen, maar wel iets gemeen hebben. Ook met het fotoboek wil Haags Verhaal mensen met elkaar verbinden en een dwarsdoorsnede van de stad laten zien. Ruim drieduizend inwoners van Den Haag die zich verenigen voor bijvoorbeeld sport, hobby, (net)werk, (geloofs)overtuiging of culturele achtergrond zijn daarbij in beeld gebracht.

Stadsfotograaf Piet Gispen fietste 1400 kilometer door Den Haag om de groepen vast te leggen. Koningin Máxima woonde het programma bij waarin het initiatief en verschillende gemeenschappen die hebben meegewerkt aan het fotoboek worden toegelicht. Vervolgens kreeg zij het eerste exemplaar overhandigd. Aansluitend bracht ze een bezoek aan de tentoonstelling met een selectie van de foto’s in Beeld & Geluid in Den Haag . Koningin Máxima ging hier in gesprek met vertegenwoordigers van de Chinese Vrouwenvereniging, de Boodschappenbegeleidingsdienst, Fietsles Allekanten, het Damesleesmuseum en Centrum 16-22, die allen geportretteerd zijn in het fotoboek.

Fototentoonstelling

Een selectie van de foto’s uit het boek vormen een fototentoonstelling die vanaf 25 november gratis te bezoeken is in de Lounge van het museum. In 2022 verplaatst de tentoonstelling naar publieke plekken in de stad.

© Piet Gispen

Delen