Keyvan Varesi wint World Press Freedom Cartoon Competition

Keyvan Varesi uit Iran is de trotse winnaar van de World Press Freedom Cartoon Competition, georganiseerd door Cartoon Movement en Cartooning for Peace. Op 11 november werd hij door de Nederlandse ambassade in Iran beloond met een certificaat. Zijn cartoon en alle andere uit de wedstrijd zijn vanaf 8 december te zien in Beeld & Geluid in Den Haag .

De ambassadeur en Keyvan vertelden over zijn cartoon: ‘Rock, Paper, Scissors’. Keyvan legde uit dat hij de steen verving door sociale media, omdat hij de krachtigste van de drie was. De schaar staat voor censuur. Ook kwamen ze tot de conclusie dat tekenfilms voor iedereen een andere betekenis hebben aangezien ze altijd openstaan ​​voor interpretatie.

De ambassadeur verzocht Keyvan om ’the Power of the Pen’ hoog te houden: “Dit is nu belangrijker dan ooit.”

Keyvan Varesi en ambassadeur Iran

Over de wedstrijd

Ter ere van WPFC 2020 is begin dit jaar een speciale cartoonwedstrijd gelanceerd. Cartoonisten van over de hele wereld konden cartoons indienen over de hoofdthema’s van de conferentie: persvrijheid en ‘Journalistiek zonder angst of gunst’. Met overweldigende resultaten: er werden meer dan 800 cartoons ingezonden. Benieuwd naar de andere cartoons? Bekijk de top 10 cartoons van deze wedstrijd!

Delen