Honderden kids nieuwswijzer tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie zijn er honderden kinderen nieuwswijzer geworden. Bekijk hier enkele foto’s van o.a. de Masterclasses van het NOS Jeugdjournaal met presentatoren van het Jeugdjournaal, de Fake News workshop waarin kids zelf nepnieuws maken en het Kinderpersbureau.

Met heel veel plezier kijken we terug op deze week vol activiteiten voor kids. Zo zat de zaal helemaal vol tijdens de NOS Masterclasses, waar Jeugdjournaal presentatoren Annabelle Zandbergen, Benjamin Kat en Bart Tuinman aanwezig waren om te vertellen wat hun werk inhoud, hoe ze te werk gaan en beantwoordden ze alle vragen uit het enthousiaste publiek

Tijdens het Kidspersbureau konden de bezoekertjes leren wat er allemaal komt kijken bij het maken van het journaal of de krant. Met verschillende activiteiten gingen ze zelf aan het speuren, interviewen en researchen. Aan het eind gingen ze naar huis met een echte Beeld & Geluid perskaart.

Ook voor kinderen is het goed om te weten wat nepnieuws is en hoe het tot stand komt. Tijdens de workshops Fake News kropen ze in de huid van een nepnieuwsmaker om te zelf ervaren hoe makkelijk het is om mensen erin te laten trappen. Vervolgens gingen ze aan de slag om hun eigen nepnieuws te maken, met hele leuke artikelen als resultaat.

Nieuwswijzer worden?

Breng een bezoek aan ons mediamuseum. In ons museum kom je door middel van spellen, tests en voorbeelden alles te weten over media. Herken jij Fake News? Waar liggen jouw grenzen als het op humor aankomt? En hoe goed zijn Hagenaars in het trekken van de aandacht in de media? Bij Beeld & Geluid in Den Haag ontdek je het allemaal!

Daarnaast organiseren we regelmatig evenementen rondom het thema nieuwswijsheid. Bekijk onze agenda.

Delen