Herfstvakantie vieren in Beeld & Geluid in Den Haag

Op zoek naar een leuk uitje met de familie tijdens de herfstvakantie? Kijk niet verder! Bij het nieuwe mediamuseum Beeld & Geluid in Den Haag ben je aan het juiste adres!

Het splinternieuwe mediamuseum heeft sinds een aantal weken de deuren geopend. Wij mogen, ondanks de strengere maatregelen, open blijven en zorgen uiteraard voor een veilig bezoek. Meer weten over de maatregelen die wij treffen? Kijk dan hier.

Wat kan je doen, zien en ervaring in het mediamuseum?

In ons museum kom je door middel van spellen, tests en voorbeelden alles te weten over media. Herken jij Fake News? Waar liggen jouw grenzen als het op humor aankomt? En hoe goed zijn Hagenaars in het trekken van de aandacht in de media? Bij Beeld & Geluid in Den Haag ontdek je het allemaal!

1e verdieping: politici en journalisten en media
Je onderzoekt de verschillende rollen van burgers, politici en journalisten. Zo ervaar je dat het onder druk van flitsende camera’s en vragen van journalisten een uitdaging is om bij je verhaal te blijven als je zelf een persconferentie geeft. En als je van dit verhaal dan een krantenpagina moet maken, kies je dan voor sensatie of waarheid? Hoe belangrijk is persvrijheid voor onze journalistiek? En natuurlijk bereken jij je BMI (Bewust met Media Index); hoe mediawijs ben jij?

2e verdieping: jij draait aan de knoppen!
Niet alleen journalisten verspreiden nieuws: wij doen zelf ook volop mee! Hoe zet je sociale media in om aandacht te krijgen voor wat jij belangrijk vindt? Kies je voor het verspreiden van een ludieke meme of trek je naar het Malieveld en start je je eigen protestactie? Ontdek welke keuzes je hebt en waar jouw grenzen van meningsuiting liggen.

3e verdieping: Den Haag
Natuurlijk kijken we ook naar wat er gebeurt in onze eigen stad Den Haag. Hoe komt Den Haag (inter)nationaal en lokaal in het nieuws? En hoe belangrijk is Haagse Humor om een tegengeluid te kunnen geven? Welke stadsgenoten herken jij die een missie in de media hebben?

4e verdieping: Tijdelijke tentoonstelling: cartoons van Tom Janssen
Tekenaar Tom Janssen speelt in zijn tekeningen vaak met de verhoudingen tussen burgers en overheden, succesvolle zakenlieden en eenvoudige werknemers en tussen bevolkingsgroepen. Bij ons zijn de leukste, indrukwekkendste en meest geroemde van zijn spotprenten te zien.

Bij Beeld & Geluid in Den Haag leer je bewuster een weg te vinden in het medialandschap en brengen we je aan het lachen, denken én aan het twijfelen. Ons museum is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Extra tijdens herfstvakantie

Familieroute

Tijdens dit spel voor het hele gezin ga je met elkaar in gesprek over het mediagebruik.

NOS Jeugdjournaal

Hoe kun je zelf nieuws maken? In diverse video’s leggen de presentatoren van het Jeugdjournaal het jou uit.

Delen