Effectieve eventmarketing in aanloop naar je event

De weg naar je evenement toe is net zo belangrijk als het evenement zelf, daarom is eventmarketing een must om het maximale uit je event te halen. Via eventmarketing zorg je ervoor dat je evenement onder de aandacht wordt gebracht bij de juiste doelgroep. Ben je benieuwd wat deze marketing momenten kunnen zijn in aanloop naar je event? Lees dan deze blog!

Originele uitnodiging

Voor velen is een uitnodiging de eerste kennismaking met het evenement. Je hebt als doel dat je met de uitnodiging direct een grote groep mensen kan overtuigen. Dit lukt alleen als de uitnodiging eruit springt. Zorg daarom voor een opvallende, herkenbare opmaak die aansluit bij je event. Verhoog de aanmeldingen door mensen persoonlijk te benaderen. Een uitnodiging met ‘Beste relatie’, is tenslotte minder aansprekend dan ‘Beste Rosalie’. Je kan je evenement op een originele manier aankondigen door een kick-off video in te zetten. Zorg dat de organisatoren hierin uitleggen wat de bezoeker kan verwachten en laat daarnaast wat beelden zien van de aftermovie van een eerdere editie voor een optimale sfeerbeleving.

Teasers delen

Door middel van het delen van teasers kun je jouw doelgroep nieuwsgierig maken.

Als je een leuke twist wil geven aan eventmarketing is Hintle hier een geschikte manier voor. Met Hintle kan je je bezoekers op een magische manier betrekken, informeren en inspireren. Het begint hierbij bij een geheimzinnige uitnodiging, en wanneer het evenement nadert krijg je steeds meer hints die leiden tot een hogere betrokkenheid en opkomst.

Podcastserie

Podcasts zijn razend populair! Heb je er wel eens aan gedacht om hiermee je evenement te promoten? Mensen kunnen het beluisteren wanneer het hen uitkomt en zitten niet aan vaste uitzendtijden. Maak bijvoorbeeld een vierdelige podcastserie. Je begint hier een maand van tevoren mee voordat je event begint en plaats dan wekelijks een aflevering. Als voorbeeld introduceer je in week 1 het event zelf en duik je in het onderwerp, ga in week 2 in gesprek met een spreker die komt, in week 3 gaat het over iemand uit de organisatie en in week 4 blik je bijvoorbeeld terug op het event.

E-mailmarketing

Volgens de meeste eventprofessionals is e-mailmarketing de meest effectieve en efficiënte tool voor eventmarketing. Alles kan namelijk via e-mailmarketing het aankondigen, uitnodigen, herinneren en bevestigingen. Wanneer je mensen een reminder stuurt voor je evenement, wil je niet dat deze direct in hun spambox terecht komt. Zorg daarom dat de mail er aantrekkelijk uitziet zodat de ontvanger uiteindelijk overtuigd raakt om een ticket te kopen. Weet goed te vertellen wat de meerwaarde van jouw event is, welk doel er aan gekoppeld is en wat deze uniek maakt om naar toe te gaan.

Social media take-over

Sociale media zijn een makkelijke manier om awareness te creëren voor je evenement. Zorg dat je goed weet op welke kanalen de doelgroep te bereiken is. Een manier om via social media aandacht te trekken bij potentiële bezoekers is via een take-over. Komt er bijvoorbeeld een interessante spreker op je event? Vraag deze persoon dan een dag de social media stories over te nemen zodat de volgers deze persoon al wat beter leren kennen en nieuwsgierig worden.

Delen