Dutch Media Week komt naar Den Haag

Van 3 tot en met 9 oktober 2022 staat Beeld & Geluid in Den Haag in het teken van de Dutch Media Week! Dutch Media Week is een initiatief van Beeld & Geluid, ontstaan op de Hilversumse locatie op het Mediapark. In navolging van afgelopen jaar is er een uitgebreid programma ontwikkeld specifiek voor de locatie van Beeld & Geluid in Den Haag.

Dutch Media Week is een jaarlijks mediafestival over innovatie in de media-industrie. Samen met een groot aantal partners belicht, stimuleert en promoot Dutch Media Week de vele ontwikkelingen en initiatieven in de Nederlandse media-industrie. Het thema van Dutch Media Week is dit jaar: ON / OFF. In Den Haag is er een speciaal programma dat ontwikkelingen in de journalistiek en onze omgang met nieuwsmedia behandelt.

Zo wordt op dinsdag 4 oktober een speciale avond gewijd aan het platform TikTok. Luuk Ex deelt zijn conclusies van een onderzoek naar nieuws en desinformatie op TikTok. Te gast is nepnieuwsspecialist Rudy Bouma. Op 5 oktober is er een debat over de invloed van intimidatie en geweld op de journalistiek. Op 6 oktober worden de Haagse Media Awards op feestelijke wijze uitgereikt in Beeld & Geluid in Den Haag.

Programma

Onderstaand het volledige programma van de Dutch Media Week in Den Haag. Klik op een titel voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop.

30 sept – Masterclass archiefgebruik
Masterclass voor studenten van de KABK voor gebruik van archief in nieuw artistiek werk.

4 okt – Club BENG Special
Een speciale editie van de maandelijkse bijeenkomst voor professionals over journalistiek en media.

4 okt – Masterclass Factchecken
Hoe controleer je wat waar is op internet? Masterclass verzorgd door BeNedMo.

4 okt – TikTok Talkshow
Hoe om te gaan met nieuws en desinformatie op TikTok? Gepresenteerd door Beeld & Geluid-onderzoeker Luuk Ex, met als gast nepnieuwsexpert Rudy Bouma.

5 okt – Journalistiek in ballingschap
Oorlog, geweld en intimidatie hebben grote gevolgen voor het werk van journalisten. Hoe gaat de beroepsgroep hiermee om? Een debat met en over journalisten.

5 okt – Digital Fluency – Fearless Curiosity
In gesprek over nieuwe ideeën voor de veranderende digitale samenleving (evenement is in het Engels).

6 okt – Haagse Media Awards
Wie zijn de Haagse mediamakers van het jaar?

7 okt – Fotodebat – Voorbij het cliché
Professionele nieuwsfotografen gaan in gesprek met elkaar en met het publiek.

Dutch Media Week in Den Haag werkt nauw samen met PIP Den Haag. Ook wordt er gezamenlijk een programma voor studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten gerealiseerd. Partners van het het festival zijn: ACED, ANP, Bellingcat, BENEDMO, Club BENG, Den Haag FM, de Nieuwscheckers, European Press Prize (CHECK), INHOLLAND, PIP en Nieuwspoort. Gemeente Den Haag is sponsor van het festival.

Zie voor de evenementen buiten Den Haag tijdens het event de website van Dutch Media Week: dutchmediaweek.nl.

Delen