De aarde is plat. Toch?

De aarde is rond. Toch zijn er nog steeds mensen die geloven dat de aarde plat is, daar een theorie op na houden en er allerlei bewijzen voor aanvoeren. Ze blijven bij hun standpunt. “Ze zijn niet wijs” hoor ik je denken. Ze zijn in ieder geval niet nieuwswijs.

Bij Beeld & Geluid in Den Haag doen we er alles aan om je nieuwswijzer te maken. Bij een bezoek aan het museum, bij een event in het prachtige pand: alles staat in het teken je als bezoeker te verrijken met kennis van – en gevoel bij – media en nieuws. Impact maken met jouw event? Dat gebeurt bij Beeld & Geluid. Overweeg een bezoek aan het museum onderdeel te maken van je event. Of kies voor een workshop of training die iets toevoegt aan je event en die je zeker bijblijft. Je gasten gaan gegarandeerd wijzer naar huis. Nieuwswijzer.

1. Fake news 

Lukt het jou nog fake news van echt nieuws te onderscheiden? Nieuwe technieken maken het steeds moeilijker om nepnieuws te herkennen. Zogenaamde deepfakes leggen bijvoorbeeld bekende mensen woorden in de mond die zij niet hebben uitgesproken. In de workshop Fake News kruip je in de huid van de journalist en kom je erachter hoe gemakkelijk jouw collega’s of relaties in fake news trappen. Goed geïnformeerd zijn is essentieel. Gebruik je gezond verstand en stel vragen.

2. Televisie maken

Hoewel het effect van social media op het nieuws gigantisch is, is het old school radio en televisie maken nog altijd van grote invloed. Altijd al in de wereld van mediastudio’s willen duiken? Dat kan met onze workshop die je een kijkje geeft in alles wat met televisie en radio te maken heeft.

3. Grens van de grap

Het is inmiddels legendarische TV: Thierry Baudet loopt weg van de tafel bij Jinek tijdens een roast door Martijn Koning. Voor Baudet was de grens van de grap bereikt, in het land was er verdeeldheid over de vraag of Koning niet te ver ging. In onze workshop Grens van de grap leer je alles over satire. Je ontdekt op een interactieve manier waar jouw grenzen liggen op het gebied van humor. En misschien nog wel belangrijker: waar de grenzen liggen van anderen zoals je collega’s of zakelijke relaties. 

4. Bezoek het museum

Vier verdiepingen staan in het teken van media en nieuws. In een interactieve setting kom je door spellen, tests en voorbeelden alles te weten over media. Op de eerste verdieping onderzoek je de verschillende rollen van burgers, journalisten en politici. Waarom heet de ene krant een sensatiekrant en de andere een serieuze krant? Hoe belangrijk is persvrijheid? Wat zegt het als je beweert ergens geen actieve herinnering aan te hebben? Je berekent er je eigen BMI: Bewust met Media Index. Hoe mediawijs ben jij? Op de tweede verdieping draai jij aan de knoppen. Je bent actief op social media, welke keuzes maak je daarbij, waar liggen je grenzen? Doe je alles voor de likes? Den Haag staat centraal op de derde verdieping. Hoe komt Den Haag nationaal en internationaal in het nieuws? Zoals met het Internationaal Gerechtshof. Tenslotte vind je op de 4e verdieping een tijdelijke, wisselende tentoonstelling.


Wil jij ook impact maken met jouw event? Geef je wensen door en wij brengen alles samen. Ons team van specialisten staat klaar om jouw event tot in de puntjes en met alle benodigde faciliteiten te verzorgen.

Delen