Frisse Stemmen

Aandacht voor jonge kiezers en nieuwe partijen in de media

Ruim 800.000 jonge volwassenen mogen dit jaar voor het eerst stemmen voor de Tweede Kamer. Er doen maar liefst 24 partijen mee die nu nog geen zetel in de Kamer hebben. Frisse Stemmen dus, die zich melden voor een bijdrage aan onze democratie en het politieke debat. Nu fysieke campagnes niet kunnen is het in de media en online harder dringen dan ooit tevoren om de aandacht van de kiezers te vangen. Wat betekent dit voor jou en ons politieke klimaat?

Dit jaar doen we het even anders. Geen mediagetrainde politici en hun woordvoerders, geen debatten met partijen die al jaren de peilingen domineren en ook geen campagneleuzen die eigenlijk niks zeggen.

Beeld & Geluid in Den Haag besteedt in de weken voor de verkiezingen en op verkiezingsavond uitgebreid aandacht aan de #FrisseStemmen van nieuwe partijen en jonge kiezers. Onze jongerenredactie gaat bijvoorbeeld voor de eerste keer stemmen en we bespreken het verkiezingsnieuws wat je niet altijd ziet in het journaal. Op 17 maart nemen we je mee in de verkiezingsavond en zenden we live updates uit vanuit Den Haag. We bespreken de uitslagen op het moment dat ze bij jou binnenkomen: Welke jonge kandidaten hebben een zetel behaald? Behaalde de partij met de meeste media aandacht ook de meeste stemmen?

Delen