Micro-masterclasses voor jouw online event
Speciaal voor jouw online event hebben wij in samenwerking met Versdenkers zes creatieve micro-masterclasses ontwikkeld. Ideaal voor online of hybride evenementen. Met deze masterclasses van twee keer tien minuten breng je extra interactie en energie in je evenement.

Aanbod

Maak een keuze uit de onderstaande plugins:

Ben je benieuwd hoe je deze goed kan toepassen online en hoe het werkt? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er alles over. De workshops worden gegeven door Versdenkers.

Teken je event en houd de dag levend

Zet de creativiteit van je collega’s in tijdens je online meeting, workshop of jubileum. Tekeningen van deelnemers houden je event ook achteraf levend.

Deelnemers gaan zelf het doel of het gevoel van de dag verbeelden met stiften die je van ons krijgt. Onze tekenaar kan de tekeningen later uitwerken tot een visueel verslag.

Wat gaan we doen?

Eerst volgt een korte introductie van onze tekenaar Theresa Hartgers en de werkwijze van de micro workshop. Iedereen die deelneemt krijgt vooraf van ons een leuk pakket thuisgestuurd met werkbladen en een set stiften.

Het doel van de dag, en het gevoel van de dag.

In deel 1 van de micro workshop kijken deelnemers met de trainer mee en leren ze hoe ze kunnen tekenen wat ze tijdens het event hebben ervaren. Dat kan met objecten en pictogrammen of met gezichten en figuren. Hiervoor gebruiken ze het werkblad dat ze vooraf thuis hebben gekregen of gedownload.

Tekeningen mooier en leuker maken

Tussen de mini-sessies door, gaan deelnemers aan de slag met tekeningen. Deze sturen ze via whatsapp naar de docent. In de tweede 10 minuten legt de docent uit hoe je nadruk kunt leggen op wat je ècht belangrijk vindt, met kleur en schaduw.

Een écht visueel verslag door versdenkers kan ook!

Versdenkers verzamelt alle tekeningen in een collage en maakt er met aanvullingen een visueel verslag mee. Alles mag ingezet worden voor interne verslagen en social media. Daarmee blijft de dag levend.

Vloggen is fun

Mensen raken snel geboeid door video’s en daarmee kan het effect vele malen groter zijn dan bij een foto. In deze micro masterclass geven we tips over hoe je zelf met je smartphone een professioneel ogende vlog maakt. Je leert hoe je vloggen inzet om de social media van je organisatie te verrijken, bijvoorbeeld via Instagram of Facebook Stories.

Tips en tricks om succesvol te vloggen

In de eerste 10 minuten laten we op energieke manier zien hoe je met je mobiele telefoon een leuke vlog maakt. Hoe presenteer je jezelf? En wat zijn leuke onderwerpen?

Je kijkers prikkelen

In deel 2 leggen we uit hoe je ervoor zorgt dat jouw collega’s naar je vlog gaan kijken. Hoe prikkel jij je kijker zodat ze gaan reageren en meedoen? Of misschien wel zélf een vlog gaan maken?

Voorál niet stoppen met vloggen!

We sluiten af met een leuke vlogopdracht die iedereen na het event kan gaan uitproberen. Daarmee willen we iedereen stimuleren om vooral zelf aan de slag te gaan. En wie weet organiseer je een uitreiking voor de beste personeelsvlog!

Maak fans van je collega’s

Hoe pakken populaire merken het toch aan om enthousiaste ambassadeurs te maken van hun medewerkers? Zo enthousiast dat ze via social media over de organisatie gaan posten? Dàt gaan deelnemers tijdens deze micro-workshop ontdekken.

Verhalen van mensen brengen een organisatie tot leven op social media. In deze micro-workshop leren deelnemers op een speelse manier hoe een leuke social media post in elkaar steekt.

Deelnemers krijgen vooraf een template voor een storyboard opgestuurd.

Krààk die social media!

In de eerste 10 minuten laten we zien hoe je als organisatie in dialoog blijft met collega’s èn hun verhalen op een inspirerende manier deelt. We delen heel veel tips en tricks over hoe je goede social media posts maakt.

Een dag in het leven..

In het tweede deel focussen we op hoe je zèlf social media posts maakt over je werk. Daarvoor maken we eerst samen een minidraaiboek. Want of je nu thuis werkt of op kantoor zit, er zijn áltijd verhalen te vertellen.

Verhalen storyboard

We sluiten de micro masterclass af met een leuke opdracht die iedereen na het event kan gaan uitproberen. Met hulp van het storyboard kunnen deelnemers 3 posts maken. Bijvoorbeeld voor Facebook, Instagram Stories of interne social media.

Met bloggen ontdek je je schrijftalent

Wanneer medewerkers bloggen over het bedrijf stimuleer je creativiteit in je organisatie. Daarnaast weten zij als geen ander alle ins en outs over hun vakgebied of functie. Je geeft daarmee dus een uniek inkijkje in je bedrijf.

In deze micro-workshop ontdek je hoe je het blogtalent in je medewerkers laat ontluiken. Versdenkers deelt tips waarmee je als medewerker in korte tijd een leuke blog schrijft en zo bijvoorbeeld een mooi verslag maakt over je event.

Intro blog micro masterclass

Korte introductie van de micro masterclass en trainer Dzenita Camo.

Allemaal bloggen!

Waarom zijn blogs van medewerkers zo leuk? In het eerste deel van de micro-workshop geven we creatieve voorbeelden èn tips om je collega’s aan het schrijven te krijgen.

Creatieve blog tips

In deel 2 geven we nog meer tips voor bloggers. Hoe vind je leuke blog onderwerpen? Hoe houd je inspiratie en voorkom je de gevreesde writers block? Ook geven we een mini-opdracht waarmee je een afsluitend blog schrijft over het event.

Blog wedstrijd

De beste blogs krijgen binnen 2 dagen professionele feedback van Versdenkers. Zijn ze bijgeschaafd? Dán kunnen ze gepubliceerd worden op een interne website of op social media.

Enthousiast verhalen vertellen met storytelling

Iedereen kan verhalen vertellen, de vraag is: durf je het ook? De één heeft het van nature in zich, de ander lukt het met tools en handvaten. In deze mini-workshop ontdek jij welke verteller jij bent.

Iedereen leert in deze micro-workshop hoe een goed verhaal is opgebouwd en hoe je met een creatieve verhaalopbouw met gemak je luisteraars overtuigt. Dát zijn skills die iedereen wel kan gebruiken.

Intro presenteren micro masterclass

Korte introductie van de micro masterclass en trainer/improvisatie acteur Richard Roling.

Goed verháál heb jij!

Eerst gaan we goed kijken naar waaróm je iets vertelt, welke inhoud er echt toe doet en hoe je het vertelt. Ook laat Richard Roling op humoristische wijze zien hoe lichaamstaal en intonatie daarbij helpt.

Een beetje bravour kan geen kwaad

Verhalen vertellen moet je dúrven. Met mini-oefeningen uit het theater leren al jouw collega’s met lichaamshouding, stemgebruik en oogcontact hun verhaal enthousiast over te brengen.

Wat nemen jullie mee?

Je medewerkers ontdekken hoe zij met verhalen vertellen hun toehoorders persoonlijk raken. Daarmee staan ze de volgende keer een stuk zelfverzekerder voor een groep, en presenteren ze met meer enthousiasme. Mooi meegenomen van dit event!

Podcasten; het nieuwe radio maken over je bedrijf

Podcasting is een contentvorm die de laatste tijd enorm in populariteit is gestegen. Een kruising tussen een radioprogramma en een tijdschrift, dat met minimale inspanning te produceren is.

Iedereen leert in deze micro-workshop hoe je met eenvoudige middelen zelf een podcast maakt. En dat levert weer heel leuke content op over je event en je bedrijf, die je kunt delen op in- en externe media.

Intro podcasting micro masterclass

Korte introductie van de micro masterclass en trainer Hans Kempen.

Wat kun je allemaal met podcasting?

In de mini-plugin Podcasting laten we medewerkers zien hoe ze stap voor stap inspirerende podcasts bedenken en maken. We geven ze tips en tricks over hoe je een podcast inhoudelijk aanpakt en met simpele middelen goede opnames maakt.

Waar gaat jouw podcast over?

Een leuk onderwerp vinden om over te podcasten is natuurlijk de eerste vraag die je jezelf stelt. Waar haal je die onderwerpen vandaan en hoe maak je een leuk interview met je collega’s? En blijft het bij één podcast of wordt het een serie?

Wat nemen jullie mee?

Je medewerkers ontdekken hoe zij met podcasting mooie verhalen vertellen over je bedrijf, je medewerkers of je event. Daarmee maak je ontzettend leuke infotainment over je organisatie.

Neem contact op voor meer informatie