De kleuren van concentratie

Uit onderzoek is gebleken dat verschillende kleuren concentratie positief en negatief kunnen beïnvloeden. Bij ons boek je ruimtes en pas je de kleuren aan naar jouw doelstelling voor de meeting of het event.

Lees hier alles over de invloed van kleur op focus en energie tijdens meetings.

Rood – alert en actief

Onbewust associëren wij de kleur rood met gevaar en waarschuwingen. Denk bijvoorbeeld aan verkeersborden en stoplichten. Het resultaat hiervan is dat een rode achtergrond in de ruimte zorgt voor een verhoogde alertheid, waardoor we beter scoren bij taken die vragen om concentratie. Goed voor een spannende kick-off of pitch! Het is een kleur die motiveert.

Bij Beeld & Geluid in Den Haag wisselen we witte stoelen in grote zalen af met soms een rode. Valt op! Probeer de kleur alleen niet te laten overheersen.

Productief blauw

Wie denkt aan de kleur blauw, denkt al gauw aan de de lucht of water. Denken aan lucht of water creëert op zijn beurt weer rust. In een omgeving waar de kleur blauw aanwezig is, zijn mensen minder bang om fouten te maken. Dit uit zich in verhoogde creativiteit, productiviteit en het gevoel van veiligheid. Een ideale kleur om kennis te delen, zoals bij een conferentie of een kennissessie.

Blauw is daarom een veelgebruikte, veilige kleur voor op kantoor. Ook leuk: blauw wekt geen honger op. Daarom is het voor restaurants onhandig om veel blauw in het interieur te verwerken.

Creatief oranje

Extra energie vóór of tijdens je vergadering? Dan is oranje de kleur om in te zetten. Deze knalkleur is goed voor het uithoudingsvermogen. Het is een kleur die, mits deze niet overheersend wordt ingezet, zelfverzekerdheid uitstraalt.

Kalmerend paars

De paarse kleur is prettig voor het oog en wordt geassocieerd met rijkdom, succes en wijsheid. Je kan hem inzetten als je op zoek bent naar een gevoel van rust. Doordat het geassocieerd wordt met wijsheid wordt deze kleur ingezet in ruimtes waarin diep nagedacht moet worden. Een goede kleur om de focus te bewaren.

Energiek geel

De kleur geel geeft mensen energie. Een prettige gele kleur kan jou helpen om jezelf een boost te geven. Let wel op dat de kleur niet te fel is, want dit is vermoeiend voor de ogen. Deze kleur wordt daarom vaak in accenten toegevoegd. Dit overheersende geldt natuurlijk voor alle kleuren. Een neon-gekleurde kamer met tierelantijnen leidt teveel af.

Relaxed groen

Groen geeft een gevoel van gezondheid en kalmte. Het geeft mensen ruimte voor discussie en respect. Een kleur waarin mensen zich gehoord voelen. Naast de kleur groen in accenten of op muren, kan het inzetten van planten ook erg bevorderend zijn voor de luchtkwaliteit op de werkvloer.

Bepaal zelf de kleur bij Beeld & Geluid in Den Haag

Bij Beeld & Geluid in Den Haag kan je onze kleurenlampen inzetten in de vergaderzalen om het doel van de meeting te ondersteunen. Een brainstorm van een dag? Kies voor oranje. Is het tijd voor een rustpauze met een kalmerende energizer? Kies voor paars.

EXTRA

Wil je nóg meer uit de bijeenkomst halen?

Zet dan een facilitator in die op professionele wijze de flow voor jouw sessie creëert. Met behulp van afbeeldingen beïnvloeden we de diepste verbindingen in het brein, het onbewuste. Het grootste effect bereiken we wanneer we de beelden projecteren op de grote Videowall van de Newsroom.  Deelnemers worden op deze manier in de juiste gemoedstoestand gebracht om bijvoorbeeld een moeilijk gesprek te voeren of juist het maximale aan creativiteit aan de dag te leggen. 

In dit concept creëert de facilitator een flow in de sessie die past bij de groep en het proces dat de deelnemers doorlopen. De facilitator maakt daarbij gebruik van een scala aan technieken naast de inzet van beelden, meubilair en wisselingen in het programma. Voor de deelnemers ontstaat hierdoor een heel andere en rijkere beleving dan de standaard bijeenkomsten. Men voelt zich uitgedaagd op een natuurlijke en prettige manier.

Deze theorie is op diverse manieren te gebruiken bij een bijeenkomst. Je kunt kiezen voor een standaard workshop of een programma op maat.

Neem contact op met Team Beeld & Geluid in Den Haag .