Mediastadswandelingen

Wat waren belangrijke mediamomenten in de Haagse historie? Met twee unieke wandelingen door het Haagse centrum en het Zeeheldenkwartier brengen we de Haagse stadsgeschiedenis tot leven! Met de routes ben je echt even de deur uit en bekijk je bijzondere Polygoonjournaals uit het archief van Beeld & Geluid. Ben je benieuwd naar de twee wandelingen en wil je ze ook lopen? Klik op dan op de onderstaande knoppen.

Deze unieke wandeling neemt je mee langs dertien bekende plekken in het Haagse centrum waar vroeger grote gebeurtenissen plaatsvonden die door het Polygoonjournaal werden vastgelegd. Denk aan de brand in het Paleis Noordeinde en de opening van de Haagse Bijenkorf, waar de eerste roltrap van Nederland te vinden was.

Update: in verband met de sluiting van het Binnenhof raden wij je aan om deze route via de Lange Poten richting het Plein te lopen.

Wist jij dat er vroeger een historische reconstructie is gemaakt van de aankomst van Michiel de Ruijter? Of wat de bijnaam van Prins Hendrik was? Deze nieuwste wandeling neemt je mee op een ontdekkingstocht door het historische Zeeheldenkwartier: een van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Tijdens de tour leer je meer over de zeehelden waar onze wijk zijn naam aan heeft te danken.

HOE WERKT HET?

Beide routes lopen in een rondje. Op deze plattegronden vind je de plaatsen waarbij de mediamomenten horen.

  • Scan met de camera van je telefoon de QR-codes op de achterkant van de plattegronden
  • Deze codes leiden je naar de juiste websitepagina’s waar de mediamomenten te vinden zijn in de vorm van het Polygoonjournaal en een tekstje
  • Bekijk de video’s en de bijbehorende tekst!

Heb je geen printer? Dan kun je alsnog de routes volgen! Onderaan de pagina’s vind je ook buttons die je naar de mediamomenten leiden.