Vanaf 18 sept.
Het mediamuseum is officieel geopend!

Mediamuseum Den Haag

Media? We leven er in! Iedereen is 24×7 consument, gebruiker, deelnemer, onderwerp of maker van media. Het snappen van media is tegenwoordig net zo belangrijk als leren lezen en schrijven. Waar je bij Beeld en Geluid Hilversum het archief induikt, ga je bij ons in Den Haag zelf aan de slag! Je ontdekt welke rollen journalisten, politici en wijzelf hebben, hoe je de aandacht trekt en hoe onze werkelijkheid ‘gekleurd’ wordt door mensen die dit het beste doen. Lees meer.

Veilig bezoek
Tijdens je bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Bekijk de maatregelen.

Tentoonstellingen

Naast onze vaste tentoonstelling hebben we regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in ons prachtige pand in Den Haag. Bekijk hieronder wat er te zien is.

Collectie mediamuseum

Beeld en Geluid Den Haag bundelt alle kennis, digitale archieven en collecties van het vroegere Persmuseum, het voormalige Museum voor Communicatie en het huidige Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Deze collecties vertegenwoordigen pers, journalistiek, media, communicatie en technologie. Samen liggen ze aan de basis van Beeld en Geluid Den Haag.

Onderwijs

Mediawijs zijn is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als kunnen lezen en schrijven. Daarom biedt Beeld en Geluid, expert op het gebied van mediawijsheid, de leukste workshops voor het primair en voortgezet onderwijs.

Onderzoek

Onderzoeksjournalistiek staat voor grote uitdagingen. Vanaf 16 september starten we met de cursusreeks Data als Kans. De reeks bestaat uit vijf modules die worden verzorgd door experts van Beeld en Geluid, Bellingcat en LocalFocus.