Mediamuseum
Ervaar hoe we onderzoeken en bespreken hoe wij allemaal in media leven.

Museum Den Haag

Het mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag is in transitie. We werken hard aan het concept en de inrichting van onze nieuwe vaste tentoonstelling. Hierin willen we alle bezoekers de mechanismen en fenomenen in de media laten ervaren in relatie tot vrede, recht, macht en democratieën. Houd de website in de gaten voor updates of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Veilig bezoek
Tijdens je bezoek aan Beeld en Geluid Den Haag staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Bekijk de maatregelen.

Tentoonstellingen

Naast onze vaste tentoonstelling hebben we regelmatig tijdelijke tentoonstellingen in ons prachtige pand in Den Haag. Bekijk hieronder wat er te zien is.

Collectie

Beeld en Geluid Den Haag bundelt alle kennis, digitale archieven en collecties van het vroegere Persmuseum, het voormalige Museum voor Communicatie en het huidige Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Deze collecties vertegenwoordigen pers, journalistiek, media, communicatie en technologie. Samen liggen ze aan de basis van Beeld en Geluid Den Haag.

Educatie

Mediawijs zijn is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als kunnen lezen en schrijven. Daarom biedt Beeld en Geluid, expert op het gebied van mediawijsheid, de leukste workshops voor het primair en voortgezet onderwijs.

Onderzoek

Onderzoeksjournalistiek staat voor grote uitdagingen. Vanaf 16 september starten we met de cursusreeks Data als Kans. De reeks bestaat uit vijf modules die worden verzorgd door experts van Beeld en Geluid, Bellingcat en LocalFocus.