#Jongerenredactie

Jongeren laten de wereld draaien. Ze bepalen het straatbeeld, wat mode is, maken van beginnend artiesten wereldwijde fenomenen en staan op de barricades voor de zaken die ze belangrijk vinden. Eigenlijk lopen oudere mensen hier maar een beetje achteraan. De stem en invloed van jonge mensen is dus enorm belangrijk, maar in het publieke debat en de traditionele media worden ze weinig gehoord. Zo is onze #Jongerenredactie geboren.

Wat we doen

Onze jongerenredactie bepaalt zelf wat voor video’s ze maken. De ene keer geven we ze een thema, zoals de aankomende Tweede Kamer verkiezingen, de andere keer is er ruimte om helemaal zelf iets op te zetten. We vertrouwen hierin op de kennis, kunde en belevingswereld van onze redactieleden. Het enige dat wij leveren is inhoudelijke en journalistieke feedback, tips & tricks voor het opnemen en editen van online video’s en begeleiding in het creëren van een sterk beeldverhaal.

We komen regelmatig bij elkaar voor redactieoverleg en kiezen gezamenlijk onderwerpen. Onder begeleiding van professionals leren onze redactieleden hoe ze te werk gaan als een echte redacteur en journalist. Soms vanuit ons mediamuseum, maar vaak ook op locatie om ter plaatse verslag te doen en mensen te interviewen. 

Alle video’s van onze #Jongerenredactie kan je vinden op ons YouTubekanaal.

Hoe tof is het Binnenhof?

Voor de nieuwste productie over de parlementaire journalistiek ging de Jongerenredactie op pad in Den Haag met verschillende politiek verslaggevers. Hoe blijven ze objectief? Hoe weten ze wanneer ze op het Binnenhof moeten zijn? En merken ze een beperking van persvrijheid in hun dagelijkse werkzaamheden? Bekijk de trailer hier!

Onze redactieleden

Renée

Renée is een 20-jarige vierdejaars studente en ze is geboren en getogen in Den Haag. Ze beschrijft zichzelf als een enthousiaste, maar kritische vraagsteller. Als persoon is ze nieuwsgierig naar nieuwe bestemmingen, uitdagingen en andere mensen.

Ze vindt het belangrijk dat er niet alleen over, maar ook dóór jongeren wordt gesproken in de media.

Waarom doe je mee met de jongerenredactie?
Renée: “Ik wil mijn steentje bijdragen en ik zie mijn plek bij de jongerenredactie als mooie kans om mijn creativiteit kwijt te kunnen in ideeën voor content.”

Lotte

Lotte is 14 en zit in de derde klas van het gymnasium. Op school zit ze bij de redactie van de schoolkrant en schrijft ze columns, wat ze erg leuk vindt. Het werken bij een redactie zou weleens haar toekomstige baan kunnen worden.

Overigens zit Lotte op een theater opleiding en houdt ze ervan om naar musicals te kijken en te luisteren. Een paar van haar andere hobby’s zijn het kijken naar anime, tekenen en bakken.

Waarom doe je mee met de jongerenredactie?  
Lotte: “Zoals alle jongeren van tegenwoordig ben ik dol op mijn telefoon, dus vlogs en reportages maken is een perfecte bijbaan.”

Sterre

Sterre is 17 jaar en zit in 6 vwo. Na de middelbare school wil ze graag psychologie studeren. Ze beschrijft zichzelf als een enthousiast, vrolijk en leergierig persoon met een passie voor schrijven en creatieve bezigheden.
Op social media zet Sterre zich ook actief in om het taboe rondom mentale gezondheid te verkleinen en anderen te helpen door het onderwerp bespreekbaar te maken. De verbinding tussen mensen vindt ze dan ook het mooiste aan social media: het bereiken van mensen en hulp bieden wanneer het mogelijk is.

Waarom doe je mee met de jongerenredactie?
Sterre: “Mijn ambities hebben altijd al bij de journalistiek gezeten en ik zou heel graag meer over het vak willen leren.”

Ook lid worden van de #Jongerenredactie?

Beeld en Geluid Den Haag zoekt iemand zoals jij, dus meld je nu aan voor de leukste bijbaan van Nederland!
Lijkt je dit leuk? Stuur ons dan een e-mail met een korte motivatie. Als je eerst nog vragen hebt mail ons dan ook. We reageren zo snel mogelijk: jongerenredactie@beeldengeluid.nl

Nieuws