#Jongerenredactie stemt

De #Jongerenredactie​ van Beeld & Geluid in Den Haag dook afgelopen voorjaar in de Tweede Kamerverkiezingen. Sterre en Renée mochten dit jaar voor het eerst stemmen op de Tweede Kamer. Lotte en Rosa zijn juist nog te jong om te mogen stemmen, maar hebben wél het een en ander te melden. Van straatvragen tot stemwijzers, in deze video’s onderzoeken onze redactieleden hoe je er in hemelsnaam achter komt welke partij het beste bij je past.

Aflevering 1 – Renée en Sterre

Renée en Sterre mochten dit jaar voor het eerst stemmen op de Tweede Kamer, en in deze video gaan ze daarover in gesprek! Waarom gaan ze stemmen? En weten ze wat hun ouders stemmen? Ook maken ze een stappenplan over hoe ze voor de (voor hen) juiste partij gaan kiezen.


Aflevering 2 – Lotte en Rosa

Lotte en Rosa zijn te jong om te stemmen, maar hebben wel het een en ander te melden! Maakt het minderjarigen eigenlijk wel uit wie er binnen de politiek aan de macht is? En weten deze jongeren al op wie ze zouden stemmen als dat zou mogen? Rosa zocht het uit door een enquête uit te zetten onder haar vrienden!


Aflevering 3 – Renée en Sterre

In deze video duiken Renée en Sterre de Haagse binnenstad in om mensen op straat te vragen om stemadvies. Waarom gaat de Haagse bevolking stemmen? Hebben ze de stemwijzer ingevuld? En hebben ze tips voor Renée en Sterre om te kiezen?