#Jongerenredactie over persvrijheid

Jaarlijks op 3 mei vindt de Internationale Dag van de Persvrijheid plaats: een belangrijke dag om bewustzijn te kweken voor het belang van persvrijheid. Van een persoonlijk betoog tot een schetsing van het beeld Nederland eruit zou zien zonder persvrijheid: in deze video’s doken onze redactieleden in het onderwerp persvrijheid.

Aflevering 1 (Renée) – Een persoonlijk betoog

In dit item duikt Renée dieper in het onderwerp persvrijheid, vertelt ze meer over de persvrijheidsranking van RSF en vertelt ze wat ze vindt van mensen die journalisten lastigvallen.


Aflevering 2 (Lotte) – Hoe zou Nederland eruit zien zonder persvrijheid?

In deze video ervaart Lotte hoe het is om gecensureerd te worden, vertelt ze meer over het gebrek aan persvrijheid in sommige andere landen én schetst ze een beeld van hoe Nederland eruit zou zien zonder persvrijheid.


Aflevering 3 (Rosa) – Wat vinden jongeren van de Dag van de Persvrijheid?

Rosa vertelt in deze video meer over wat de Dag van de Persvrijheid eigenlijk is en waarom deze dag volgens haar belangrijk is. Ook zocht ze uit wat leeftijdsgenoten vinden van de Dag van de Persvrijheid: weten ze eigenlijk wel dat deze dag bestaat? En vinden zij deze dag- net als Rosa- ook belangrijk?


Aflevering 4 (Sterre) – Een persoonlijke boodschap over persvrijheid

”Vrij kunnen zeggen wat je wil, zonder een compleet verdraaid beeld. Het klinkt allemaal logisch… maar toch is niets minder waar.” In deze video draagt Sterre een persoonlijk gedicht voor over persvrijheid en waarom dit volgens haar belangrijk is.