Jongerenredactie concept

Jongeren laten de wereld draaien. Ze bepalen het straatbeeld, wat mode is, maken van beginnend artiesten wereldwijde fenomenen en staan op de barricades voor de zaken die ze belangrijk vinden. De mening en stem van jongeren zijn relevant, maar toch hoor je die relatief weinig terug in de media. Vanuit dit idee is onze Jongerenredactie geboren.

Wat we doen

De leden van de Jongerenredactie bepalen zelf wat voor items ze maken. We vertrouwen hierin op de kennis, kunde en belevingswereld van onze redactieleden. Het enige dat wij leveren is feedback, tips & tricks en eventuele begeleiding. We komen wekelijks bij elkaar voor redactieoverleg en kiezen gezamenlijk onderwerpen. Onder begeleiding van professionals leren onze redactieleden hoe ze te werk gaan als een echte redacteur en journalist. Soms vanuit ons mediamuseum, maar vaak ook op locatie om ter plaatse verslag te doen en mensen te interviewen. 

CHECK alle video’s van de Jongerenredactie op ons YouTube kanaal!

De redactieleden

Dit zijn de leden van de Jongerenredactie! Ze stellen zich graag aan je voor!

Sophie, 17 jaar
Alyssa
Lorena, 14 jaar
Renée
Kai, 14 jaar
Bram, 16 jaar
Moos, 15 jaar

Actueel

Thema: FAKE

Is DEEPFAKE gevaarlijk?

Hoe echt is REALITY-TV?

Is BODY POSITIVITY wel realistisch?

Thema: THUIS

De HUIZENMARKT stort in, of toch niet?

ZORGEN voor een ander

Wanneer voel je je THUIS?

Maakt een grotere woning GELUKKIGER?

Eerdere onderwerpen

Jongerenredactie STEMT

Jongerenredactie Persvrijheid

Hoe tof is het Binnenhof?

Nieuws en artikelen

De redactieleden maken meer dan alleen video items. Ook is er ruimte om opiniestukken te schrijven, zie de columns hieronder!