Hoe tof is het Binnenhof?

Hoe tof is het Binnenhof?: onze nieuwste videoproductie over de parlementaire journalistiek! Onze #Jongerenredactie ging op pad in Den Haag met verschillende politiek verslaggevers. Hoe blijven ze objectief? Hoe weten ze wanneer ze op het Binnenhof moeten zijn? En merken ze een beperking van persvrijheid in hun dagelijkse werkzaamheden? In deze serie onze redactie in actie!

Aflevering 1 – Peter Winterman (AD)

Peter Winterman is politiek verslaggever bij het AD. In aflevering 1 van ‘Hoe tof is het Binnenhof?’ gaat Lotte in gesprek met Peter: wat is er in de laatste jaren veranderd binnen de parlementaire journalistiek? En wat houdt zijn werk eigenlijk in? Ook vertelt Peter meer over verslaggeving tijdens protesten.


Aflevering 2 – Remco Roffel (ANP)

Remco Roffel startte in de Coronacrisis als politiek verslaggever bij het ANP. In aflevering 2 van ‘Hoe tof is het Binnenhof?’ vertelt Remco aan Sterre hoe het is om in zo’n hectische periode te starten, hoe hij objectief blijft en wat zijn doel is als parlementair journalist.


Aflevering 3 – Charlotte Nijs (Hart van Nederland)

Charlotte Nijs is sinds 2017 politiek verslaggeefster bij Hart van Nederland. In aflevering 3 van ‘Hoe tof is het Binnenhof?’ gaat Renée in gesprek met Charlotte: heeft zij wat aan haar studie journalistiek gehad? Waarom is haar werk belangrijk voor onze samenleving? En: had de klap tegen de deur in het Torentje invloed op de rest van haar interview met Rutte?


Aflevering 4 – Ardy Stemerding (NOS)

Ardy Stemerding is politiek verslaggever bij de NOS. In aflevering 4 van ‘Hoe tof is het Binnenhof?’ duikt Ardy met Thaddeus en Soll de Haagse NOS-studio in. Hier vertelt hij meer over het vinden van betrouwbare bronnen, het verschil tussen fake news en fouten maken en wat zijn werk eigenlijk inhoudt.

Deze videoproductie is in samenwerking met LINe Up Media.