Veelgestelde vragen – Meetings & Events

Hier vind je veelgestelde vragen rondom het organiseren van Meetings & Events in Beeld & Geluid in Den Haag .

FAQ

Locatie

Op de zalenoverzichtspagina kun je zien welke elementen inbegrepen zitten in de zaalhuur per zaal. Klik op de desbetreffende zaal om daar de specificaties te bekijken.

Vergaderzalen

In onze vergaderzalen tot 20 personen zit een LCD-scherm, office-in-a-box en een flip-over inbegrepen. Het meubilair is bij de vergaderzalen in begrepen.

Evenementenzalen

 • Eventzaal: beamer, projectiescherm, geluid
 • Newsroom: Vidiwall 25m2, laptop, geluidsset
 • Club: LCD scherm
In de eventzalen zit geen meubilair inbegrepen. Technische assistentie zit niet standaard inbegrepen in de zaalhuur, tenzij anders aangegeven in de offerte. Neem bij vragen contact op met de salesmanager of event producer. We hebben een groot deel eigen techniek in huis waardoor we de kosten laag kunnen houden. Overige techniek kunnen we inhuren bij onze vaste techniekleveranciers.

Ja, wij stellen een open social-wifiverbinding beschikbaar en op aanvraag bieden we ook een gesloten WIFI-verbinding aan.

Nee, dat is niet mogelijk. Wij werken met een vaste cateraar Karsten & Kuiper. Beeld & Geluid is trots op de samenwerking met deze lokale cateraar, waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken voor een (culturele) bijeenkomst ondersteund met catering.

Bijeenkomsten zijn mogelijk tot 23:00 uur, met uitzondering van de Club, die tot 20:00 uur geopend is. De museumvloeren dagelijks zijn geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Er zijn diverse hotels op loopafstand. Wij kunnen je adviseren over verschillende opties hier in de buurt.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een welkomstwoord vanuit Beeld & Geluid in Den Haag of het inzetten van objecten uit het depot met uitleg van een conservator. Een rondleiding door het pand, het museum en de depots. Je kunt ook archiefmateriaal wat aansluit bij het thema van je bijeenkomst opvragen en daar een compilatie van vertonen. Er zijn diverse creatieve workshops en quizzen beschikbaar om jouw event te verrijken.

Bij Beeld & Geluid in Den Haag zijn de mogelijkheden eindeloos. Van quizzes tot depotrondleidingen en van een workshop ‘Fake News’ tot de Mediastadswandeling met beelden uit ons archief door het centrum van Den Haag. Neem een kijkje op deze pagina voor de mogelijkheden.

Ja, het museumbezoek zit inbegrepen bij een zakelijk evenement of vergadering, ongeacht het aantal deelnemers. Mocht er behoefte zijn om op een andere dag het museum te bezoeken, neem dan contact op met de salesmanager.

Beeld & Geluid in Den Haag is zeer centraal gelegen. De volgende bezienswaardigheden zijn binnen 10 minuten loopafstand te vinden: Vredespaleis, Paleis Noordeinde, Paleistuinen, Panorama Mesdag, de winkels op het Noordeinde. Vraag naar de gratis Mediastadswandeling om o.a. deze bezienswaardigheden inclusief archiefmateriaal welke te bekijken is met QR-codes via je telefoon te bekijken.

Online events

Ja, wij beschikken over de juiste kennis en techniek op het gebied van online events om jou volledig te ontzorgen. Wij maken een voorstel op maat. We bieden de mogelijkheid om een event producer in te zetten voor jouw evenement.

Ja, het is mogelijk om je eigen online platform in te zetten voor jouw online event maar wij kunnen ook ondersteunen door ons eigen online platform te gebruiken. Deze is volledig naar eigen huisstijl in te richten en werkt zeer gebruiksvriendelijk. Vraag de salesmanager naar de mogelijkheden hiervan.

Bereikbaarheid

Parkeren

  • Openbaar vervoer

  • Kijk op 9292.nl voor de juiste route met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde haltes zijn Mauritskade, Javastraat / Alexanderplein.
  • Vanaf Den Haag Centraal 
  • OV – fiets
  • Bus: neem lijn 22 , 24 of 28 (vanaf Den Haag Centraal Station) Stap met bus 22 uit bij halte Mauritskade of Javastraat. Stap met bus 24 uit bij halte Mauritskade/ Alexanderplein. Stap met bus 28 uit bij Alexanderplein.
  •  
  • Vanaf Den Haag Holland Spoor 
  • OV – fiets
  • Tram: Tram 1 stopt bij halte Mauritskade en Javastraat.
   
  • Met de auto

  • Vanuit de A12 en N44 volg je de Utrechtsebaan richting de Javastraat of de Mauritskade. Beeld & Geluid in Den Haag grenst aan de ‘poort’ van de stad aan de Zeestraat 82.

Dit kan in overleg met de contactpersoon bij het volgende adres: Zeestraat 82 2518AD Den Haag

Beeld & Geluid in Den Haag is toegankelijk voor mindervaliden. Drempelloos – Het museum is drempelloos te bezoeken. Lift – Er is een lift die op elke museumvloer komt. Mindervalidetoiletten – Er is een mindervalidetoilet aanwezig. Geleidehonden – Geleidehonden/hulphonden zijn toegestaan in het museum. Toegang voor begeleider – Begeleiders van mindervalide bezoekers krijgen gratis toegang (1x).

Huishoudelijke mededelingen

Omdat wij een museum zijn is het helaas niet mogelijk om echte bloemen en planten te plaatsen in het pand. Echter is het wel mogelijk om deze uit te reiken in onze Lounge. Wij bieden de mogelijkheid om zijden boeketten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn te bestellen. Dit geldt eveneens voor kunstplanten.

Beeld & Geluid in Den Haag is een museum en wij zijn daarom graag op de hoogte van je plannen wat betreft inrichting en decoratie van het evenement. Mocht je iets op de muur of vloer willen plaatsen of bevestigen, dan zal dit altijd eerst moeten worden goedgekeurd. In de gehuurde ruimtes zijn de mogelijkheden qua branding divers. Mocht je iets op de muur willen bevestigen, dan is schilderstape toegestaan in overleg met de Duty manager. Mocht je op zoek zijn naar andere vormen van branding binnen het pand, dan brengen we je graag in contact met een geschikte leverancier.

Nee, het is helaas niet mogelijk om dieren in het pand toe te laten. Van deze regel zijn enkel speciaal getrainde en duidelijk herkenbare (blinden)geleidehonden/hulphonden uitgesloten.

Nee, dat is niet mogelijk. De contactpersoon van onze locatie kan wel in het voortraject helpen met het stroomplan. In onze 3 grote zalen, de Club, Newsroom en de Eventzaal is krachtstroom aanwezig.

Nee, brandende kaarsen zijn helaas niet toegestaan. Wij bieden de mogelijkheid voor elektrische kaarsen.

 • Eten en drinken is alleen toegestaan in de daarvoor aangewezen event- en vergaderzalen, nadrukkelijk niet op de museumvloeren.

Collectiestukken, vitrines en ander tentoonstellingsmateriaal wordt nooit verplaatst of verschoven zonder overleg met en aanwezigheid van een medewerker van Collectie.

Downloads

Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze veelgestelde vragen. Wijzigingen voorbehouden.