Mediawijsheid in beeld

Ben jij wel eens in nepnieuws getrapt? En hoe weet je dat de emoji’s die jij gebruikt ook zo begrepen worden zoals je bedoelt? En hoe komt het dat jij online andere reclames ziet dan een ander?

We hebben allemaal dagelijks met deze zaken te maken; clickbait, memes, fake news, influencers… Meer dan ooit moeten we ons verhouden tot deze verschillende factoren in de media. Daarom is het heel belangrijk om digitale vaardigheden te ontwikkelen en ‘media-wijs’ te zijn. Door mediawijsheid leer je om te gaan met alle kansen, gevaren en mogelijkheden van de digitale wereld.  

Beeld & Geluid ondersteunt het onderwijs in mediawijsheid met workshops en lesmaterialen. Tweedejaars studenten van St. Joost School of Art & Design in Breda en Den Bosch maakten bij verschillende mediawijsheid-begrippen infographics en animaties die Beeld & Geluid kan gebruiken. Ze ontwikkelen daarmee hun vaardigheden als Visual Educators van de toekomst zodat de jeugd van tegenwoordig ouders en leerkrachten ook een stukje mediawijzer kan maken. In deze presentatie toont het museum het werk van 66 studenten. 

Deze wisseltentoonstelling zit inbegrepen in je museumticket.

Te zien vanaf 26 juni 2021.

Date
26 Jun '21
Location:
Beeld & Geluid in Den Haag
Price:
Inbegrepen bij museumticket
Koop tickets
Share