Voortgezet onderwijs
Onze workshops dragen bij aan de vorming van bewuste mediaconsumenten
We leven in een gemedialiseerde wereld waarin iedereen de mogelijkheid heeft om zelf media te maken en te verspreiden, en dus mediamaker is. De ontwikkelingen op het gebied van media hebben grote gevolgen voor onze manier van denken en handelen, maar zijn erg complex. Onze workshops dragen bij aan de vorming van bewuste mediaconsumenten. Ze sluiten aan bij de kerndoelen 48 t/m 51 van het ministerie van OCW.

Media in de klas

Mediawijsheid krijgt steeds vaker een vaste plek in het onderwijs, als onderdeel van de thema’s digitale geletterdheid en burgerschap. Met onze workshops en masterclasses zijn docenten verzekerd van een relevante invulling van deze thema’s. 

Natuurlijk blijft het bij onze workshops niet bij de theorie: leerlingen gaan ook zelf aan de slag én bezoeken één van onze musea. Leuker wordt leren niet! Bekijk het aanbod voor Voortgezet Onderwijs en MBO.

Ondanks de aangescherpte corona maatregelen, is het nog steeds mogelijk om op een veilige wijze workshops bij ons te volgen. Mail ons voor vragen en boekingen hierover via groepsbezoek@beeldengeluid.nl 

MEDIASCHATKIST

Ben je niet in de gelegenheid om naar één van onze musea te komen? Wij geven de meeste workshops, trainingen en masterclasses ook gewoon op school, in de bibliotheek of ergens anders! Met onze reizende mediaschatkist hebben we voor elke leeftijd, niveau en evenement een leuk en passend aanbod!

WORKSHOPS VOLGEN IN BEELD EN GELUID HILVERSUM?

We ontwikkelen het hele jaar nieuwe workshops en andere evenementen. Blijf op de hoogte van de spannende ontwikkelingen via deze website en neem een kijkje op de website van Beeld & Geluid in Hilversum.