Over ons

Welkom bij Beeld en Geluid Den Haag. Op deze pagina vind je onze missie, ons fundament en onze doelstellingen.

Missie

Bij Beeld en Geluid Den Haag brengen we mensen in levenden lijve samen om te onderzoeken en te bespreken hoe wij allemaal in media leven. Zo willen we bijdragen aan een open en vrije samenleving waar wederzijds begrip, aandacht, contact, betrouwbaarheid, toegankelijkheid, pluriformiteit en persvrijheid kernwaarden zijn.

Jaarplan Beeld en Geluid Den Haag

Beeld en Geluid Den Haag is in juli 2019 tot stand gekomen uit de bestuurlijke samenwerking tussen het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het voormalige Museum voor Communicatie (COMM).

Download hier het jaarplan voor 2021.

Doelstelling

De stichting heeft ten doel een mediawijze, open en vrije samenleving te bevorderen door:

  • een levendig platform te bieden waar heden, verleden en toekomst van communicatie, journalistiek en media door een breed en divers publiek in Den Haag en omstreken wordt ervaren, besproken en geĆÆnterpreteerd;
  • het verzamelen, al dan niet in eigendom, het beheren en het onderzoeken en toegankelijk maken van voorwerpen, media-uitingen en data, die een collectie van nationale betekenis vormen op het gebied van communicatie, journalistiek en media en alles wat daarmee samenhangt, waaronder museale voorwerpen behorende tot het nationale culturele en industriĆ«le erfgoed, en het verrichten van al hetgeen dienstig is ten behoeve van bovenstaande doelstellingen.

Stichting Beeld en Geluid Den Haag heeft een Culturele ANBI-status. Lees er hier meer over. 

Blijf op de hoogte

Mis niets meer en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Governance

Beeld en Geluid Den Haag onderschrijft de Governance Code Cultuur.

Wil je meer weten over hoe de governance van het museum is ingericht? Klik dan hier voor de Stichting Beeld en Geluid Den Haag, of hier voor voor de Stichting Museumfonds Zeestraat 80.