Standbeeld Thomas van der Vlugt (StukTV)

Op zaterdag 19 juni 2021 onthulde Thomas van der Vlugt (StukTV) zijn eigen standbeeld in Beeld & Geluid in Den Haag . Thomas is een een online persoonlijkheid die naast zijn rol als StukTV-presentator ook bekend is als dj.

Na acht jaar, meer dan een half miljard views en #420 opdrachten stopt StukTV in het najaar van 2020 met de woensdagopdrachten. Na al deze video’s mochten de jongens één eigen opdracht verzinnen en uitvoeren; de droomopdracht. Thomas wilde graag vereeuwigd worden in een standbeeld. Kunstenares Petra Flach en haar team van Bodycasting Nederland maakte dit levensgrote beeld van Thomas in slechts vijf dagen, non-stop. Het werd onthult op het Museumplein in Amsterdam, maar mocht daar niet blijven staan. Het beeld is nu minstens een jaar te bewonderen in ons museum!

Tom De Smet, directeur van Beeld & Geluid in Den Haag : ‘Thomas is een van de beste voorbeelden van de jongste generatie mediamakers. Met StukTV creëerde hij zelfstandig een platform met een ongekend bereik. Zijn ludieke stijl sluit heel goed aan bij een van onze speerpunten, namelijk: hoe ver mag je gaan met humor en het verkondigen van je mening in het kader van persvrijheid? Een actueel en urgent thema in onze samenleving. We hopen dat het beeld het gesprek over de kracht van media stimuleert.’