Online collectie posthistorie

Vormgeving speelt al sinds lange tijd een belangrijke rol in de uitingen van PostNL en de voormalige PTT. Elke Nederlander komt dagelijks bewust of onbewust in aanraking met de ontwerpen van postzegels, brievenbussen, bedrijfs- kleding en gebouwen. Op de website Iconen van de Post is een verzameling objecten te zien die de kwaliteit, klantgerichtheid en innovatiekracht van de PTT en tegenwoordig PostNL uitstralen. De iconische grafische ontwerpen van de Nederlandse postzegels zijn te ontdekken via deze pagina.

Iconische grafische ontwerpen Nederlandse postzegels

De grafische ontwerpen van de Nederlandse postzegels zijn te ontdekken op de website Postzegelontwerpen.

Van rijdend postkantoor en postzegel tot brievenbus

PostNL heeft met dit doordachte vormgevingsbeleid een stuwende rol gespeeld in de ontwikkeling van de vormgeving en het cultuurklimaat in Nederland. De hoogtepunten van dit bijzondere vormgevingsbeleid zijn nu ondergebracht in dit virtuele museum van PostNL.

Iconen van de Post toont de ontwerpgeschiedenis van PostNL in een notendop. 

PTT

Ben je op zoek naar informatie over personen die werkzaam waren bij de PTT? Stuur dan een e-mail naar het Nationaal Archief, daar wordt namelijk het bedrijfsarchief van de PTT beheerd. Zet in het ‘onderwerp’ van je bericht duidelijk waar je naar op zoek bent.
E: info@nationaalarchief.nl