5 marketingtips voor jouw webinar

Om zoveel mogelijk mensen uit jouw doelgroep deel te laten nemen aan jouw webinar moeten ze wel van jouw webinar op de hoogte zijn. Hieronder geef ik je enkele tips om de doelgroep te bereiken.

© Video: Objektiv – www.objektiv.nl – contact@objektiv.nl

Onderzoek waar jouw doelgroep zich bevindt

Klinkt logisch, dat is het ook! Effectieve promotie richt zich op de kanalen waar je doelgroep op zit. Volgen ze jou al op social media? Heb je al een mailbestand van jouw doelgroep opgebouwd? Welke magazines/websites lezen of volgen ze? Weet je het niet precies? Ga dan met een paar mensen uit jouw doelgroep het gesprek aan. Hoe willen zij benaderd worden? Gebruik een mix van verschillende kanalen! 

Starten!

Om zoveel mogelijk kans te maken dat de agenda nog niet volgelopen zit start je ongeveer 3-4 weken van tevoren met de marketing. Vergeet ook zeker niet in de laatste week nog een eindsprint in marketing te trekken, want 50 procent van de deelnemers stromen in de laatste week pas binnen.

E-mail is de beste tool

De meeste effectieve manier om mensen uit te nodigen is per e-mail. Gebruik hierin een pakkende onderwerpregel en schrijf de inleiding vanuit het uitgangspunt ‘What’s in it for them?’. Niet te veel woorden, maar genoeg om de mensen over de streep te trekken. Probeer mensen ook op persoonlijke titel uit te nodigen. ‘Beste Marlies’ klinkt stukken beter dan ‘Beste meneer/mevrouw’ en een e-mail vanuit een persoon wordt ook beter geopend dan een e-mail vanuit een bedrijf.

Een heldere landingspagina

Met een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke landingspagina trek jij mensen over de streep. Korte zinnen waarin je wederom de voordelen voor de bezoeker uitlicht als ze naar je webinar kijken. Zorg voor een kort, gemakkelijk inschrijvingsformulier en een bevestigingsmail die direct in de inbox van de deelnemer verschijnt. 

Reminders

Dat je de inschrijving binnen hebt betekent niet dat deze persoon ook daadwerkelijk gaat deelnemen. Stuur na de inschrijving een bevestiging en verstuur een week van tevoren alvast de kijklink toe in de reminder. De dag van tevoren stuur je de tweede reminder toe met wederom de kijklink en nogmaals de informatie op een rij.

Heb je vragen? Neem contact op met onze Sales managers via het onderstaande formulier of bel 070 330 7575.