ArtEZ in Beeld

Via de social media kanalen van Beeld & Geluid in Den Haag verschijnen wekelijks cartoons, visuele columns, memes, video’s en beeldverhalen waarin commentaar wordt geleverd op actuele kwesties. Studenten van kunstonderwijs instelling ArtEZ maken deze visuele uitingen voor Beeld & Geluid in Den Haag . Hun beste werk is eind van dit schooljaar in het museum te zien.

Elke donderdag delen wij via Twitter, Instagram, Facebook en soms LinkedIn een prikkelende mening van een ArtEZ student van de opleiding Animation Design/Comic Design. De beeldbijdrage is altijd een commentaar op een nieuwswijs onderwerp.

Nieuwswijsheid staat voor weten hoe nieuws tot stand komt, het belang van vrije media inzien en herkennen hoe betrouwbaarheid van nieuws wordt beïnvloed. Dit is een belangrijke focus van Beeld & Geluid in Den Haag . Om zelf commentaar bij dat nieuws te leveren is niet de rol van Beeld & Geluid. Wel is het een platform waar de discussie wordt gevoerd over hoe je nieuws consumeert, wat je deelt en hoe je kiest wat je kan vertrouwen. Om de nieuwsconsument uit te dagen, is deze beeldcolumn een mooie aanvulling in de uitingen van het museum. Visueel commentaar kan de discussie op social media sturen, door te provoceren en satire of humor als commentaar in te zetten. 

Arjan Snijders, coördinator Nieuwswijsheid bij Beeld & Geluid in Den Haag : “Elke week zien we uit naar het werk van de studenten die al bewezen hebben mooi, originele en scherpe dingen te kunnen maken. Het werk mag schuren, verwarren, vragen stellen, opiniëren en verrassende verbanden leggen. Daarnaast wordt humor zeker niet geschuwd. Het mag niet discrimineren en geen des- en misinformatie bevatten, dat is iets waar we juist mensen tegen willen wapenen. Verder staat alles vrij.”      

Vanaf de tweede week in september 2021 tot in april 2022 is het werk van de studenten te zien via alle social media kanalen van Beeld & Geluid in Den Haag .

De mooiste en meest prikkelende bijdragen zie je hier bij elkaar staan:

Delen