Workshop: Hoe word ik internationaal verslaggever?

Een exclusieve workshop door internationaal correspondent Step Vaessen, speciaal interessant voor studenten en starters in de journalistiek.

Hoe doe je verslag van een allesverwoestende tsunami? Hoe maak je je een nieuwe omgeving eigen als correspondent? Hoe doe je als journalist je werk in niet-democratische landen? Step Vaessen is een door de wol geverfde internationale verslaggever die haar ervaringen deelt met een selecte groep startende journalisten. In haar decennialange carrière maakte ze ontelbare reportages over de hele wereld, van Jakarta tot Minsk, en op deze middag neemt ze jou mee in haar werkproces. Ook kun je haar jouw eigen vragen voorleggen.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Vers in de Pers, het jongerennetwerk van de NVJ. Aansluitend kun je borrelen en netwerken én de Persvrijheidslezing van Step Vaessen bijwonen.

Programma

13.30 uur: Inloop
14.00 uur: Workshop met Step Vaessen, o.l.v. Marjolein Koster en Ilham Oukhiar
15.00 uur: Start netwerkborrel

Aanmelden

Meld je via onderstaande knop aan voor de workshop. Let op: er zijn dertig plekken, dus wees er snel bij! Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst. Deelname is gratis.

Persvrijheidslezing

Het is mogelijk om na de workshop de Persvrijheidslezing van Step Vaessen en het aansluitende panelgesprek bij te wonen. Dit programma begint om 16:30 uur en is in het Engels. Hiervoor moet je je afzonderlijk aanmelden via onderstaande link.

Over Step Vaessen

Step Vaessen (1965) begon haar journalistieke carrière in Nijmegen voor de lokale radio en is inmiddels al meer dan twee decennia een gevestigd gezicht bij de internationale nieuwszender Al Jazeera. Ze leerde het vak bij de opleiding Journalistiek in Tilburg. Na een stage bij De Limburger bleef ze daar hangen, maar toen had ze al de droom om correspondent te worden in Azië.

In 1996 was het zover en kon ze voor de NOS aan de slag in Indonesië. Tien jaar later stapte ze over naar haar huidige werkgever, waarvoor ze werkte vanuit Jakarta en Moskou. Ze deed onder meer verslag van de verwoestende tsunami in 2004 en de Rohingya-crisis in Myanmar, en was in 2011 Zomergast in het bekende interviewprogramma. Haar huidige rol is ‘English Correspondent reporting from Europe’, die vervult ze met Berlijn als standplaats.

Step Vaessen – Foto: Robin Utrecht (ANP/Hollandse Hoogte)
Datum
11 mei '23
Tijdstip
14:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis (vooraf aanmelden)
Aanmelden
Delen