Veiling | Framing the War

Bezoek de opening van de nieuwe tentoonstelling en bied ook mee!

Eind februari begon Rusland een grootschalige invasie van Oekraïne. Van april t/m juni wijdde Beeld & Geluid in Den Haag een tijdelijke mini-expositie aan de oorlog. Onder de titel War in Ukraine: through the eyes of artists waren tekeningen van Oekraïense artiesten verzameld die refereren aan de eerste dagen van de oorlog. Op donderdag 14 juli, tijdens de opening van een nieuwe tentoonstelling, worden de werken uit deze vorige tentoonstelling publiekelijk geveild. De opbrengst wordt ingezet ter ondersteuning van tekenaars en vrijwilligers in Oekraïne.

De veiling is voor iedereen toegankelijk. Meld je van tevoren aan via deze link. De veiling is onderdeel van de officiële opening van een nieuwe tijdelijke tentoonstelling: Framing the War. Door je aan te melden voor de veiling heb je ook direct toegang tot het volledige openingsprogramma. Aanvang is 17.00 uur.

Hieronder is een overzicht van de werken die geveild worden. Het is ook mogelijk om voorafgaand aan de veiling al op de werken te bieden. Doe dit door op de knop onder het betreffende werk te klikken. Via het e-mailadres kan een bod worden doorgegeven. De minimumprijs van elk werk is € 100. De te veilen tekeningen zijn in groot formaat (A2) en dus een indrukwekkende toevoeging in elk interieur. De tekeningen zijn op forex-materiaal afgedrukt.

De volledige opbrengt van de veiling wordt geschonken aan UAComix, het collectief van Oekraïense kunstenaars die onderstaande werken hebben gemaakt. UAComix betaalt met het geld royalty’s aan de kunstenaars en doneert bovendien aan de Oekraïense strijdkrachten. Op de Facebook-pagina van UAComix is meer informatie te vinden over de inzet van de uitgeverij voor de kunstenaars en de strijd voor de onafhankelijkheid van Oekraïne.

English:
In late February, Russia launched a large-scale invasion of Ukraine. From April to June, Sound & Vision in The Hague devoted a temporary mini-exhibition to the war. Under the title War in Ukraine: through the eyes of artists, drawings by Ukrainian artists were collected that refer to the first days of the war. The works from this exhibition will be auctioned on Thursday 14 July. The proceeds will be used to support artists and volunteers in Ukraine.

More information in English about this auction can be found here.

1. Vira Kordoba ‘All that keeps on going’
2. Vira Kordoba ‘Building Ukraine together’
3. Andriy Dyakiv ‘Sin eater’
4. Yarko Filevych ‘Protection’
5. Dartsya Zironka ‘Ukraine’
6. Kostas Pantoulas ‘Ukraine’
7. Missa Tan ‘Ukraine’
8. Maksym Solntsev ‘Volunteering’
9. Maksym Solntsev ‘The power of ancestors’
10. Vira Kordoba ‘No war in Ukraine’
11. Vira Kordoba ‘Ukraine under fire’
12. Zakhar Polishchuk ‘Mariupol – A drama we will nog forget’
13 Vira Kordoba ‘Kids’

Meer informatie over elk werk is te vinden in de online brochure van de mini-expositie.

Datum
14 jul '22
Tijdstip
17:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis toegang
Aanmelden
Delen