Van de straat naar de raad: lokale omroepen en lokale democratie

Hoe is het anno 2021 gesteld met de waakhondfunctie van de lokale omroepen? Wat is de rol van gemeenten en andere overheden? Hoe kunnen zij de krachten bundelen?

De lokale omroepsector staat volop in de aandacht. En dat is niet zo vreemd: overal in Nederland verdient de democratie immers onafhankelijke media en journalistiek. De lokale omroepen geven daar als geen ander vorm aan. Naast de lokale nieuwsverslaggeving en controle van het lokale bestuur zijn ook de functies informatie, cultuur en educatie en de verbinding in de samenleving steeds relevanter. Hoe is het anno 2021 gesteld met de waakhondfunctie van de lokale omroepen? Wat is de rol van gemeenten en andere overheden? 

Op uitnodiging van De NLPO – de brancheorganisatie voor de lokale publieke omroepen in Nederland- gaan vertegenwoordigers van gemeenten en andere overheden, journalistiek en wetenschap met elkaar in gesprek over de stand van zaken van de lokale journalistiek en de relevante en (beleids)thema’s op lokaal en landelijk niveau.

Het evenement is gratis te bezoeken, maar aanmelden is verplicht.

Programma

Onder de sprekers Youssef Louakili, directeur Media en Creatieve Industrie van het ministerie van OCW, Pieter Jeroense, directeur Lokale Democratie van de VNG, Arjan El Fassed, Head of Public Policy and Government Relations Google Nederland, Marianne Schuurmans, burgemeester Haarlemmermeer, Sjors Fröhlich, burgemeester Vijfheerenlanden en Jorien Wuite, Lid Tweede Kamerfractie D66.

Laat je inspireren door keynotes van onder andere Marcel Broersma, hoogleraar Media en Journalistieke Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen over het belang en rol van de lokale publieke omroep voor de lokale democratie.

Welkom met een coronatoegangsbewijs
Tijdens je bezoek aan Beeld & Geluid in Den Haag staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom zijn wij genoodzaakt bezoekers van een evenement te vragen een coronatoegangsbewijs te tonen bij binnenkomst.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.

Datum
12 nov '21
Tijdstip
12:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis
Aanmelden
Delen