UIT FESTIVAL | Workshop nieuwsfotografie

Tijdens deze interactieve workshop nieuwsfotografie vertelt Edouard van Arem meer over de do's and don'ts van fotoredactie. Edouard van Arem is als Manager Foto bij het ANP dagelijks betrokken bij de selectie van nieuwsfoto's.

Edouard van Arem is als Manager Foto bij het ANP dagelijks betrokken bij het maken van beeldselecties. Hoe gaan fotoredacteuren om met het maken van keuzes in hun dagelijks werk en waarop moet worden gelet? Je leert meer over hoe een redactie of fotograaf omgaat met vragen als: wat gaan we fotograferen? Hoe krijgen we een fotograaf op de gewenste locatie en welke selecties maakt een fotoredacteur uit het grote aanbod? En hoe bepaal je uiteindelijk de keuze om een foto bij een artikel of nieuwsitem te plaatsen?

Aan de hand van hedendaagse gebeurtenissen, zoals de oorlog in Oekraïne, kom je als deelnemer meer te weten welke foto’s de media halen en welke gevolgen dit heeft. Ook wordt er meer verteld over het werk van fotojournalisten in oorlogsgebieden en hoe fotoagentschappen dergelijk werk organiseren. Je gaat vervolgens zelf aan de slag door beelden te zoeken bij nieuwsartikelen en deze worden naderhand besproken met de hele groep.

Edouard van Arem geeft als manager foto bij het Algemeen Nederlands Persbureau leiding aan de zakelijke fotoafdeling. Met meer dan 30 ervaring in het vak vertelt hij meer over alle in’s en out’s van nieuwsfotografie.

Datum: 4 september 2022
Start:
14.00 uur
Duur: 1.5 uur
Kosten:
gratis
Wees ongeveer 10 minuten van tevoren aanwezig in het museum
Capaciteit: max 25 personen
Geschikt voor volwassenen

Datum
4 sep '22
Tijdstip
14:00
Prijs:
gratis
Reserveer tickets
Delen