The Hague Fashion Week presenteert: ‘Schering en Inslag’

Ter ere van The Hague Fashion Week gaan ontwerper Peter George d'Angelino Tap en presentator Splinter Chabot het gesprek met elkaar aan over mode en media.

Ontwerper en sartorial-kunstenaar Peter George d’Angelino Tap spreekt over recent werk in een tweegesprek met presentator Splinter Chabot. Dit onder de titel ‘Schering en Inslag’. Volgens Chabot is iedereen een kunstenaar. In de visie van d’Angelino Tap is de kunstenaar een ingewikkeld weefsel, de schering is de vakkennis, de inslag de inspiratie waarin de kunstenaar zijn creativiteit combineert met zijn intellectuele en fysieke kennis, zijn inspiratie, en deze in zijn of haar kunst verweeft. Het maakt niet uit welke vorm de kunstvorm of het materiaal vertegenwoordigt. 

Peter George d’Angelino
Al meer dan 10 jaar ontwerpt en maakt hij de outfits voor pianovirtuozen Lucas en Arthur Jussen. In 2018 was een van de hoogtepunten op hun kalender het live-concert dat ze gaven voor het ‘Grachten-festival’ in Amsterdam, maar niet minder opmerkelijk waren de transparante pakken die de broers tijdens hun Holland-festival optreden in het Concertgebouw droegen. Al 1983 toonde de ontwerper zijn eerste ‘mode’ collectie op de tonen van ’Carmina Burana’. Inmiddels bijna vier decennia toont hij zijn eigenzinnige werk op catwalks in Parijs, Berlijn en Düsseldorf.

Splinter Chabot
Presentator/programma- opiniemaker Splinter Chabot opende met zijn televisie programma Splinter in de politiek deuren die voor anderen gesloten bleven. Hij verschijnt regelmatig in programma’s als DWDD, en Jinek. Recent wordt door hij Peter George gekleed en is onlangs hij verkozen tot ‘best geklede man van Nederland’. 

Over The Hague Fashion Week

Op initiatief van Dutch Fashion Embassy zal de Hofstad dit jaar tijdens de eerste fysieke editie van The Hague Fashion Week een podium bieden voor Nederlands’ meest veelbelovend en reeds gevestigd modetalent. Onderdeel van het programma zijn diverse modeshows in onder andere de Grote Kerk, ’s werelds eerste modetentoonstelling voor blinden en slechtzienden, evenementen en een moderoute.


Tickets

Welkom met een coronatoegangsbewijs
Tijdens je bezoek aan Beeld & Geluid in Den Haag staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom zijn wij genoodzaakt bezoekers van een evenement te vragen een coronatoegangsbewijs te tonen bij binnenkomst.

Om het bezoek voor iedereen veilig te houden, vragen wij begrip hiervoor.
Mocht je een restitutie aan willen vragen of een nieuwe datum willen boeken dan kan dat via deze pagina.

Datum
17 okt '21
Tijdstip
17:00
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
Gratis
Tickets
Delen