Expositie: Vergezicht Groningen

Documentair fotograaf Dirk-Jan Visser en kunstenaar Gus Drake maakten voor deze tentoonstelling op respectvolle wijze videoportretten van zes Groningers uit het aardbevingsgebied die hun perspectieven op de toekomst delen.
De afgelopen jaren is de aandacht vanuit de landelijke media voor de provincie Groningen vaak gerelateerd aan de aardgasproblematiek. Maar Groningen is meer dan alleen aardbevingen. Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst is een multimediale tentoonstelling waarin zes Groningers perspectieven op de toekomst delen.

De aardgasproblematiek in Groningen is voor Den Haag en de rest van Nederland lange tijd een ver-van-mijn-bed-show geweest. Totdat de crisis zo groot werd dat zij in de afgelopen jaren eindelijk de onvermijdelijke aandacht van politiek en media opeiste. Eind februari komt de parlementaire commissie aardgaswinning Groningen met haar eindrapport. Er moet veel worden hersteld, zowel fysiek als in het vertrouwen en bestuurlijke verhoudingen. Maar het is ook het moment om de blik weer naar voren te richten.

Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst is een multimediale tentoonstelling waarin zes Groningers perspectieven op de toekomst delen. Groningen is meer dan alleen aardbevingen. In Groningen wonen mensen die werken aan interessante, inspirerende en innovatieve initiatieven die het landschap en de gemeenschap toekomstbestendig maken.

Vergezicht Groningen, panorama van de toekomst is een Noorderlicht-productie samengesteld door Dirk-Jan Visser, met medewerking van Gus Drake. Deze tentoonstelling is onderdeel van het meerjarige project ‘Hernieuwde energie’, in samenwerking met en gefinancierd door BPD Cultuurfonds.

Tickets

Een regulier ticket voor het museum geeft automatisch toegang tot deze tijdelijke tentoonstelling op de vierde verdieping van het museum.

Ook interessant

In gesprek met Groningers | Naar aanleiding van de expositie Vergezicht Groningen vindt er op 6 april een evenement plaats waarin de persoonlijke ervaringen van zes Groningers in het aardbevingsgebied gepresenteerd worden en proberen we een brug te slaan met beleidsmakers in de Randstad. Meer informatie en gratis aanmelden.

Ode to Home | Kunstenaar Gus Drake, een van de makers van de expositie Vergezicht Groningen opent op 8 april een expositie ‘Ode to Home’ in Overschild, Groningen. Deze expositie legt de louterende reis vast van een aantal families die hun huizen moesten verlaten vanwege aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning en vindt plaats in een leegstaand huis in het getroffen gebied. Meer informatie.

Datum
24 feb '23 - 23 apr '23
Locatie:
Beeld & Geluid Den Haag
Koop tickets
Delen