UITVERKOCHT Robot Familiedag

UITVERKOCHT Leer alles over robots tijdens de Robot Familiedag! Leuk voor kinderen van 8+ jaar en (groot)ouders. 

Kom naar de Robot Familiedag op 23 oktober. Hoe en waarom worden robots gemaakt? Wat voor robots bestaan er en welke functie hebben ze? Sinds wanneer zijn ze er? Op 23 oktober leer je bij Beeld & Geluid in Den Haag alles over robots. Bouw zelf een robot, leer hoe robots steeds meer voor ons doen en fantaseer hoe de robot van de toekomst eruitziet. Een tof programma met échte robot-experts en knettergekke workshops en toffe deuntjes van de Robot Disco DJ . 

Leeftijd: 8+ jaar en (groot)ouders

Wanneer: 23 oktober

Programma: scroll naar onder op deze pagina voor het complete programma

Wanneer wil je meedoen?

Je mag zelf kiezen. Wil je in de ochtend of in de middag aan de Robot Familiedag meedoen? Deze keuze kun je selecteren als je een kaartje koopt.

Ochtend: 10:00 – 14:00 uur *= Uitverkocht

Middag: 13:00 – 17:00 uur = Uitverkocht

*Wil jij bij het ochtend programma (10.00 – 14.00 ) gebruik maken van een gebarentolk? Stuur een mail naar programma@beeldengeluid.nl 

Entree: €5,-

Programma

Zaalprogramma Het Robot Complot

Wanneer: 13.00 – 13.45 uur 

Duur: 45 minuten
Leeftijdscategorie: 8+ en ouders

Met presentator Tim Senders (Willem Wever, Streetlab)  en Robotspecialist Anouk Neerincx

De raarste ontdekkingen, gekke proefjes en de nieuwste gadgets; Tim Senders weet er alles van. Als presentator van wetenschappelijk programma Streetlab en Willem Wever weet hij als geen ander hoe het is om een prangende vraag om te zetten naar een spannend experiment. In het Robot Complot gaat hij samen met wetenschapper en Robotspecialist Anouk Neerinckx op onderzoek uit. Welke robots zijn er? Kunnen we vrienden worden met robots? Hoe ziet de robot van de toekomst eruit? Zal de mens hem besturen of zullen robots de wereld overnemen? Je hoort het in dit familieprogramma op 23 oktober.

Workshops

Retro Robot workshop

Met cardboarders 

Start: 11.00 uur  
Start: 14.30 uur
Duur: 75 minuten
Deelname alleen voor kinderen (ouders mogen wel meekijken)

Een supersonische zorgrobot, een vriendelijke vlieg robot of een knotsgekke knutsel robot. Je kunt het zo gek niet bedenken maar alles is mogelijk. In deze ultra creatieve workshop van de cardboarders maak je jouw meest fantasierijke retro robot van… karton! 

Hoe ziet jouw droomrobot eruit? Laat je fantasie er op los gaan en ga aan de slag.

Met jouw fantastische robotcreatie springen en dansen we na afloop er op los op gekke robotdeuntjes van onze DJ tijdens de Retro Robot Dance Battle. Dit wil je niet missen!

Retro Robot Dance Battle

Start: 12.00 uur
Start: 15.30 uur

Duur: 15 min
Voor kinderen en (groot)ouders

Dans jij mee?

Tijdens de retro robot dance battle dansen we erop los op de vetste tunes van onze DJ.

Heb jij meegedaan aan de Retro robot workshop, dan kun je in jouw zelf gecreëerde robot de robotdans doen. Maar ook als je niet meedoet aan de workshop kun je als bezoeker meedoen of meekijken!

Rule the robot workshop

Door Robotkids

Start: 10:30 uur

Start: 11.30 uur
Start: 14.00 uur

Duur: 45 minuten
Alleen voor kinderen

Weet jij hoe je een robot moet besturen?

Leer het tijdens de workshop van Robotkids. Laat de robot je niet de baas worden en bepaal precies welke handeling jouw robot moet verrichten.Je weet na afloop alle basics van programmeren. Overige robot activiteiten

Voor de hele familie
Wanneer: 10.00 – 17.00 uur

Naast onze robot workshops kun je de hele dag door aan de slag met robot activiteiten. 

Maak je eigen robotgifje, speel de Robot Raadsel Quiz en waan je in de hele dag in een Robot wereld bij Beeld & Geluid.

Maak je eigen ROBOTGIFJE

Doorlopend
Voor de hele familie

Het maken van GIFjes werd al meer dan honderd jaar geleden gedaan. Een GIFje is te vergelijken met een flipboekje waarbij je tekeningen of foto’s achter elkaar zet en heel snel ronddraait zodat het lijkt alsof het beweegt, op een robotachtige manier.
Met de leukste robot beelden uit het archief van Beeld & Geluid maak jij zelf je eigen ROBOTgifje.

Robot Raadsel Quiz

Doorlopend
Voor de hele familie

Weet jij wat de eerste robot was? Heeft het gebruiken van filters op insta en snapchat ook te maken met robots? En hoe weten SIRI en Alexa zoveel antwoorden op jouw vragen te beantwoorden? Test jouw kennis over robots en technologische ontwikkelingen in de Robot Raadsel Quiz.

Rondleiding museum

Ouders en kinderen
Start: 10.00 uur
Start: 16.00 uur

Duur: 20 min

Ben jij al bekend met het museum van Beeld & Geluid in Den Haag?
Laat je rondleiden en leer alles over journalistiek, nieuwswijsheid en persvrijheid in het nieuwe museum van Beeld & Geluid in Den Haag.

Meer activiteiten in de herfstvakantie

Wist je dat we tijdens de herfstvakantie ook leuke workshops ‘Maak je eigen hoorspel’ organiseren?

Met geluidseffecten kun je de meest waanzinnige verhalen vertellen. Zo kun je de luisteraar laten geloven dat er plots een paard dwars door het museum rijdt, of dat er uit het niets een hevige storm opsteekt! Tijdens deze workshop duik je samen in de wereld van de geluidseffecten en ga je zelf aan de slag met het maken van een echt hoorspel. Kom langs op 26 en 29 oktober!

Datum
23 okt '22
Locatie:
Beeld & Geluid in Den Haag
Prijs:
€5,-
Tickets kopen
Delen